Hill en Gerrit wonen in het Rotterdamse Timmerhuis, ontworpen door Rem Koolhaas met een prachtig uitzicht over de stad. Elke muur heeft een kleur gekregen. Fotografie: Sheena Schouwink

De allereerste bewoners

Hill en Gerrit krijgen in 2015 als allereerste bewoners de sleutel van een woning in het Rotterdamse Timmerhuis van Rem Koolhaas. Het appartement bevindt zich op de 10e verdieping en heeft een indrukwekkend uitzicht over de stad. Ze kunnen hun geluk niet op en storten zich vol overgave op de inrichting. Alle witte deuren gaan eruit en elke muur krijgt een kleur.

Icoon in Rotterdam

Rotterdam staat bekend om haar architectuur. Het Timmerhuis, ontworpen door Rem Koolhaas, is zo'n icoon. Het is bedoeld als een moderne uitbreiding op het historische Stadstimmerhuis, vanwaar na 1945 de wederopbouw van Rotterdam gecoördineerd werd. Het Timmerhuis is een ‘wolk van staal en glas’. Dat wil zeggen: met blokjes van staal en glas is er een compositie samengesteld.

Innovatieve oplossing

In het appartement zijn een aantal stalen balken die onaangetast moeten blijven. Toen hebben ze een kast ontworpen, helemaal op maat, van heen dun plaatstaal, die met alleen een spanband aan de balken vast zit. Een hele mooie oplossing om bergruimte te creëren. 

'Het uitzicht 's avonds is fantastisch. Die lampjes blijven fascinerend.'
Gerrit Schilder - architect

Wokpannen als wasbak

Achter een schuifdeur met spiegelend glas bevindt zich de badkamer. Het glas geeft een beetje een seventies gevoel en je kan er absoluut niet doorheen kijken. In de badkamer bevindt zich een heel bijzonder wastafelmeubel. In twee wokpannen is een gat geboord en die dienen nu als wasbakken. Ze roesten wel, maar dat vinden ze niet erg. Ze hebben stokjes door de gaatjes van het handvat gedaan, daar kun je je washandje op laten drogen!

Doorkijkje in de slaapkamer

Vanuit de slaapkamer hebben ze ook weer een prachtig uitzicht over Rotterdam. In de muur tussen de gang en de slaapkamer hebben ze een gat gezaagd waardoor je ook vanuit de gang nog naar buiten kan kijken. Het is één van de eerste dingen die ze hebben gedaan, toen ze de sleutel kregen: een gat in deze muur slaan. Het was een idee van Gerrit en ze zijn er nog steeds heel blij mee.

 

'Het wonen in het Timmerhuis is heel erg fijn. Het is midden in het centrum, overal dichtbij.'
Hill Scholte - interieurarchitect
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum