Tiny houses, boerderijen en grachtenpanden, bij BinnensteBuiten komen veel verschillende huizen voorbij. Blik nog even met ons terug naar deze vijf toppers. Van het eerste plastic huis in Nederland tot de kleurrijkste woonboot die je gezien hebt!

Plastic huis Arnhem

Marlous en Bram wonen in Arnhem met hun zoons in het eerste huis in Nederland van afvalplastic. Als moderne nomaden kunnen ze in dit zelfontworpen plastic huis overal wonen; het is zo op te tillen en te verplaatsen naar een andere plek. Bijzonder is dat ook de stoelen, lampen en de gordijnen van afvalplastic zijn gemaakt, dat anders zou worden verbrand.

Bekijk de video

Groen paradijs Drenthe

Marcel en Rowita willen hun eigen voedsel verbouwen en meer leven met het ritme van de natuur. Daarom vertrekken ze met hun jonge gezin van een ruim familiehuis in de Randstad naar een piepklein huisje in het buitengebied van Drenthe, waar ze naar hartenlust groenten en fruit verbouwen en werken aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Bekijk de video

Ornamentenhuis Amsterdam

In Amsterdam-Oost woont Peter samen met zijn partner Roef in een benedenwoning met souterrain. Als ornamentist weet Peter niet alleen heel veel van ornamenten, maar heeft hij zijn huis ook rijkelijk gevuld met deze plafondversieringen. Naast de ornamenten hebben ze ook de meest bijzondere verzamelingen en kijk je zelfs op de wc je ogen uit.

Bekijk de video

Brugwachterswoning Dordrecht

Ruim honderd jaar geleden worden er bij de Prins Hendrikbrug twee identieke huizen gebouwd. Deze zijn voor de brugwachters die in ploegendienst de brug openen voor de scheepvaart. Het iconische huis in Dordrecht is nu de plek waar verzamelaars Rieme en Hans hun bijzondere vondsten een plekje geven. Recent is het huis omgetoverd tot mantelzorgwoning.

Bekijk de video

Regenboogboot Sputnik

De lievelingskleur van Ivo is paars, van Pepijn oker en dochter Keet houdt van alle regenboogkleuren. Met z'n drie├źn woont het gezin in een kleurrijk vrachtschip in het centrum van Utrecht. De twee vaders zijn superhandig en hebben oog voor inrichten. Alle lievelingskleuren van het gezin zie je in het interieur terug. Keet slaapt in een heuse bedstee en ze is een echt schipperskind geworden.

Bekijk de video