Teckels, schapen, zijdehoenders. Hugo en Floris houden van dieren. Soms staan de minipony’s in de keuken! Aan ruimte geen gebrek bij hun woonboerderij in het buurtschap Appel, in 2019 uitgeroepen tot mooiste plaats van Gelderland.

Nieuw in een oud jasje

De boerderij lijkt oud, maar is in 2009 gebouwd in oude stijl. Met de oude stijlkenmerken zoals een rietgedekt dak en schilderwerk in de historische kleuren van het landgoed: geel en groen. Een stijl die ze ook binnen in boerderij tot in de puntjes hebben doorgetrokken. En het grote voordeel van deze nieuwbouw is dat het van alle gemakken voorzien is zoals dubbel glas. Daardoor is het heel comfortabel wonen in een oude sfeer.

'Zeg zou zelf, wie vindt het hier nu niet te mooi? Ik vind het hier fantastisch.'
Hugo Roek - eigenaar kapperszaak

Verliefd op het huis

Hugo en Floris wilden graag ergens buiten wonen met ruimte voor dieren, maar ook niet heel erg afgelegen. In de zoektocht vonden ze deze mooie plek in het buurtschap Appel en ze waren meteen verliefd. Het huis was onbewoond tijdens de bezichtiging en zo konden ze er na 3 weken al naar toe verhuizen. Nu hebben ze al plek voor de paarden, honden, schapen en kippen.

Gastenverblijf of kraamkamer?

Een speciaal plekje in de tuin (en héél mooi begroeid met blauwe regen) is het gastenverblijf dat nu dienst doet als kraamkamer voor teckel pups. Twee teckels hebben dit voorjaar pups gekregen (in totaal ongeveer 13 stuks). Het ontbreekt ze aan niks, ze hebben zelfs een ballenbak.

'In de woonkeuken leven we het meest en het is ook het domein van de dieren.'
Floris Mak van Waay - stalruiter
'We genieten enorm van de ruimte, de natuur en de beesten.'
Hugo Roek - eigenaar kapperszaak
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum