Net zoals planten, kan de liefde ook enorm in de bloei staan. Zo ontwikkelden Joke en Jerke, als relatiecounselor en landbouwkundig-onderzoeker ook hun eigen kijk op de liefde. Met deze liefdeswandeling langs alle mooie plekken van Wageningen, laten ze je zien dat je op een relaxte manier nóg meer uit je relatie kan halen.

Stap 1

Start bij de fontein op de markt. Hoe bruisend is jullie relatie op een schaal van 0 tot 10? Vanaf hier loop je om de Grote Kerk heen richting het gemeentehuis. Met het gemeentehuis aan je rechterzijde loop je rechtdoor de Waagstraat in. 

Stap 2

Steek de Heerenstraat over en loop rechtdoor Bowlespark in. Je passeert hierbij Museum de Casteelse Poort. Hier valt van alles te ontdekken over de geschiedenis van Wageningen. Wat zijn bijzondere momenten uit jullie geschiedenis? Welke momenten hebben bijgedragen aan jullie onderlinge verbondenheid?

Stap 3

Ga na het museum de eerste straat rechts (Bowlespark). Vervolg je weg tot je op de Grebbedijk komt. Ga hier linksaf en wandel verder over de dijk. Wanneer ben jij kwetsbaar? En hoe bescherm je jezelf?

Stap 4

Volg de dijk tot aan de eerstvolgende afslag. Wandel hier links de dijk af, steek de Veerstraat over en loop rechtdoor het Bergpad op. Welke bergen hebben jullie samen al overwonnen? Ga op het bergpad de tweede afslag links. Steek de Nassauweg over en volg de Hinkeloordseweg tot aan de Generaal Foulkesweg. Sla hier linksaf.

Stap 5

Blijf links van de weg lopen en volg de Generaal Foulkesweg tot je bij een smal paadje komt waar je links kan. Je wandelt dan naar beneden en passeert de Joodse begraafplaats, vroeger was deze plek net buiten de stadswal gelegen. Wanneer heb jij verlies of rouw meegemaakt in je leven? Hoe heeft dit in het heden een plek gekregen? Hoe hoop jij zelf later herinnerd te worden?

Stap 6

Aan het einde van het pad langs de begraafplaats ga je rechtsaf de Veerstraat in. Je volgt deze en komt dan uit op het 5 Mei plein. Als je naar rechts kijkt zie je het kunstwerk ‘Vrijheidsvuur’ staan. In de volksmond vaak wat lachend ‘de paal van Bernard’ genoemd. Hoe bespreken jullie seksualiteit? Hoe houd je de liefde levendig?

Stap 7

Vanaf het ‘5 mei plein’ heb je de vrijheid om alle kanten op te gaan. Bijvoorbeeld rechtdoor richting de BBLTHK. Vanaf hier loop je zo de Hoogstraat in en eindigen jullie misschien wel in een knus cafeetje op de Markt.

Veel plezier!

Download hier de kaart

Geschreven door
Veerle Bos
Datum