Met je vader op pad

Op zondag 21 juni is het vaderdag. Geef je vader een mooie herinnering cadeau en ga op pad in de natuur. Samen, of met het hele gezin. BinnensteBuiten selecteert vijf uiteenlopende routes voor uiteenlopende vaders.

Oer-Hollandse wandeling

Tien jaar geleden was de Wavershoek nog een eiland. Maar na het afgraven van de grond en klei is deze plek veranderd in een prachtig moerasgebied dat geliefd is bij veel vogelsoorten, waaronder de grutto. In anderhalf uur neemt deze route je mee door het oer-Hollandse landschap van weilanden, slootjes en ritselend riet. Dit gebied per kano verkennen kan ook. Waar wacht je nog op?

Bekijk de route

Video: De Grutto

Boswachterspad Ruiten Aa

Door Westerwolde stroomt de meanderende beek Ruiten Aa. De paden van dit Groningse natuurgebied slingeren net als het water door bossen die soms wel meer dan 1000 jaar oud zijn. Op de aangrenzende heide kun je stilletjes bespied worden door herkauwende Schotse hooglanders. Mysterieus is bovendien de open plek in het bos waar ooit een straaljager neerstortte.

Bekijk de route

Video: Natuurgebied Westerwolde

Bruggenroute Moerputten

Een stuk zuidelijker ligt de Moerputten bruggenroute. Relatief dicht bij de stad ’s-Hertogenbosch doemt midden in een moerasgebied een spoorbrug op die ooit de schoenenindustrie diende. In vijf kilometer geniet je van het prachtige uitzicht vanaf deze imposante constructie en doorkruis je via houten paden het moeras. Wie geluk heeft spot het zeldzame pimpernelblauwtje.

Bekijk de route

Video: Het zeldzame Pimpernelblauwtje

Op de mountainbike

Behoefte aan wat meer actie? Sportieve vaders leven zich uit op de mountainbikeroute bij Lage Vuursche. In 2014 is men hier begonnen met de aanleg van speciale mountainbikepaden die voetgangers niet in de weg zitten. En met succes, het uitgestrekte bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug is geliefd voor een sportieve middag in het groen.

Bekijk de mountainbikeroute

Video: Sportief op de Utrechtse Heuvelrug

Wandelen in Schouwen-Duivenland

Uitwaaien in Zeeland is altijd een goed idee. In deze tijd van het jaar geniet je volop van het bloeiende Zeeuwse landschap waarin je echt even helemaal weg bent. Deze fotogenieke wandelroute combineert bloemen en vogels met het geruis van de zee. Onderweg zijn er genoeg rustplekken en ook de hond is welkom.

Bekijk de route

Video: Wintervoedselveldjes

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!