Zondag is het Vaderdag! Altijd weer een hersenbreker; wat geef je de beste man cadeau? Laat je portemonnee een keer thuis en neem hem mee op pad. Samen wandelen of ga voor een avontuurlijke mountainbike route.

Oer-Hollandse wandeling

Tien jaar geleden was de Wavershoek nog een eiland. Maar na het afgraven van de grond en klei is deze plek veranderd in een prachtig moerasgebied dat geliefd is bij veel vogelsoorten, waaronder de grutto. In anderhalf uur neemt deze route je mee door het oer-Hollandse landschap van weilanden, slootjes en ritselend riet.  

Bekijk de route

Bekijk de video
De Grutto

Boswachterspad Ruiten Aa

Door Westerwolde stroomt de meanderende beek Ruiten Aa. De paden van dit Groningse natuurgebied slingeren net als het water door bossen die soms wel meer dan 1000 jaar oud zijn. Op de aangrenzende heide kun je stilletjes bespied worden door herkauwende Schotse hooglanders.  

Bekijk de route

Bekijk de video

Bruggenroute Moerputten

Een stuk zuidelijker ligt de Moerputten bruggenroute. Relatief dicht bij de stad ’s-Hertogenbosch doemt midden in een moerasgebied een spoorbrug op die ooit de schoenenindustrie diende. In vijf kilometer geniet je van het prachtige uitzicht vanaf deze imposante constructie en doorkruis je via houten paden het moeras.  

Bekijk de route

Bekijk de video

Op de mountainbike

Behoefte aan meer actie? Sportieve types leven zich uit op de mountainbike route bij Lage Vuursche. Sinds 2014 fiets je hier via speciale mountainbike paden zodat je voetgangers niet in de weg zit. Super leuk, zo'n sportieve middag in het groen!

Bekijk de mountainbike route

Bekijk de video

Wandelen in Schouwen-Duivenland

Uitwaaien in Zeeland is altijd een goed idee. In deze tijd van het jaar geniet je volop van het bloeiende Zeeuwse landschap waarin je echt even helemaal weg bent. Deze fotogenieke wandelroute combineert bloemen en vogels met het geruis van de zee. Onderweg zijn er genoeg rustplekken en ook de hond is welkom.

Bekijk de route

Bekijk de video