Trek je verrekijker uit de kast en ga net als Marieke op safari om woest groen en wilde dieren te spotten. Van noord tot zuid, in Nederland is er van alles te zien.
Wasbeerhond

Wauw! Een wasbeerhond!

In het natuurgebied Hart van Drenthe wandelen wolven, vossen en zelfs een wasbeerhond! Op wildcamera-beelden zie je ze zelfs van heel dichtbij. Smelt weg bij beelden van kleine wasbeertjes en een zonnende haas.

Bekijk de video

Laaf je aan een raaf

Dieren eten elkaar natuurlijk ook op. Dat hoort erbij. Raven zijn aaseters en daarom dol op een dood damhert. De vos en de das eten ook een hapje mee. Deze superzeldzame raven spot je op de Veluwe.

Bekijk de video

Met de jeep op pad

Stap als echte ranger in bij de boswachter. Vanaf het dak van de jeep spot je zo een roedel reeën in het avondlicht. Vergeet je je camera niet?

 

 

Bekijk de video

Wel eens een wisent gezien?

In het nationaal park Zuid-Kennemerland kun je maar liefst 22 wisenten tegenkomen! Gewoon te zien vanaf het ‘wisenten-pad’. Wentel je in de schoonheid van de woeste natuur en bots onverwacht ook nog op een Schotse hooglander.

Bekijk de video
wisent

Groen spotten in het Limburgse Leudal

Maak een verkoelende boswandeling langs de meanderende Leubeek. Geniet van de authentieke watermolens waar de tijd lijkt stil te staan. Kikkers, vissen en een keur aan bloeiende planten maken deze groene safari compleet.

Bekijk de video