Er staat van alles op de BinnensteBuiten moestuin: van appelbes tot herfstframboos! Kijk je ook mee met onze duurzame tuinvrouw Anne en tuinexpert Martin?

Fruit in de tuin

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar Anne en Martin laten zien dat fruitbomen planten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Let wel op wanneer je aan de slag gaat! Deze fruitbomen zijn nu in rust. Nadat ze hun plekje in de tuin hebben gekregen kunnen ze op hun eigen tempo gaan wortelen. Dit staat er nu op de tuin:

  • Een aalbes op stam met friszure rode besjes: ook handig voor het balkon, want bessenstruiken op stam nemen weinig plek in. Zwarte bessen, aalbessen en witte bessen: het kan allemaal op stam. 
  • Een appelbes met donkere vruchtjes: een super boom voor de luie tuinder, want dit fruitboompje wordt zelden ziek en vraagt weinig onderhoud. 
  • Een herfstframboos: gemakkelijker dan de zomerframboos, want deze variant  heeft minder last van wormen en ze zijn een stuk gemakkelijk te snoeien.
  • Een mini zuil-appelboompje: perfect voor kleine appels die passen in de lunchtrommel. Zuil-boompjes worden vaak slank geteeld, nemen dus minder ruimte in en het fruit groeit vaak dicht op de stam. 
Meer tips over kruiden, een DIY-bijenhotel en hoe maak je een mini-moestuin voor op je balkon?

Er is meer!

Benieuwd wat er nog meer op de tuin staat te gebeuren? Blijf dan kijken! De komende afleveringen laat Anne zien welke kruiden je het beste bij elkaar kan zetten en hoe je zelf een mini-moestuin kan maken. Maar eerst gaan we aan de slag met een DIY voor een bijenhotel, want de nationale bijentelling komt er weer aan. Kortom: het is fris buiten, maar het voorjaar op de BinnensteBuiten moestuin is in volle gang! 

Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum