Wandelen! We zijn er dol op. Het is ontspannend, we zijn in beweging en we ontdekken mooie plekken in de natuur. Als beginnend wandelaar wil je nog geen avondvierdaagse lopen, dat snappen we heel goed. De mooiste wandelroutes tot 5 kilometer hebben we daarom voor je op een rij gezet. Wandel ze!

Fort Rammekens

Wandelen langs het oudste zeefort van West-Europa! Dit gebied is verbonden aan Walcheren, maar toch waan je je op een eiland. Er is water van alle kanten, stranden, beboste buitenplaatsen en polders met historische dijkjes. Die combinatie sprak de rijke VOC-lieden vroeger ook al aan, zij bouwden hier hun buitenhuizen.

Bekijk de wandelroute

Nonnenland

In de gemeente Baarn vind je natuurgebied ‘Nonnenland’. De wandelroute in dit gebied is extra bijzonder omdat het geen standaard route is. Een stel regenlaarzen komt namelijk niet slecht van pas. De route loopt door nat grasland, vlak langs de koeien en er zijn meerdere overstaphekjes. Niet de meest toegankelijke route, maar wel een van de mooiste.

Bekijk de wandelroute

De Biesbosch

Een avontuurlijk doolhof van rivieren. Door de getijdenwerking is de natuur hier extra bijzonder. De bever vaart er ook goed bij. Je ziet deze dammenbouwer misschien niet direct, maar hun knaagsporen spreken boekdelen!

Bekijk de wandelroute

De Hollandse Duinen

Een van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland: de Hollandse Duinen. Dit natuurgebied loopt van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland en is door mens en natuur gemaakt. Naast eekhoorns en spechten kun je sporen tegenkomen van vossen en konijnen. De betonnen bunkers laten sporen zien van de Tweede Wereldoorlog, zo wordt het ook nog een historisch tripje.

Bekijk de wandelroute

De Oostvaardersplassen

Onder de rook van Almere liggen de Oostvaardersplassen. Een prachtig natuurgebied waar mens en dier samenkomen. Doordat dit gebied bezaaid is met rietvlaktes, graslanden en waterplassen is het een internationaal vogelparadijs en daarnaast zijn er ook tal van andere diersoorten te zien.

Bekijk de wandeling