Warm winterkamperen

Ga het avontuur aan, maak een wandeling door een natuurgebied en eindig de dag in een tipi, tentje of hut op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer die deze winter openblijven.

Waan je in Canada

Zet ver weg van de bewoonde wereld je tent op tussen de reusachtige Drentse Douglas sparren en waan je in Canada. Overdag wandel je door de boomtoppen op het Boomkroonpad en vergaap je je aan de eeuwenoude hunebedden. ‘s Avonds warm je op in de vuurhut en slaap je met winterse natuurgeluiden. Kampeerterrein Borger van Staatsbosbeheer ligt pal op de Hondsrug, één van de hoogstgelegen delen van Drenthe. 

Bekijk hier het kampeerplekje 

17 november 2016 | Bekijk hier de Hondsrug

Uniek overnachten in de polder

Kamperen in een tipi, een Zweedse slaaphut met uitzicht over het water of met je tent hoog in de boom... het kan allemaal op kampeerterrein de Veenkuil van Staatsbosbeheer in de Noordoostpolder. Slapen in je eigen tentje of caravan mag natuurlijk ook. Je bent er niet alleen, dit is het leefgebied van vele roofvogels, de boommarter en de ijsvogel. Die wil je spotten natuurlijk, tijdens je wandeling!

Bekijk hier het kampeerplekje

28 november 2018 | Bekijk hier het Waterloopbos

Brabantse wintergezelligheid

Bij het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis kampeer je op kampeerterrein de Vlagberg van Staatsbosbeheer. Dat is best comfortabel, want er is luxe sanitair, een speelbos én er een blokhut waar je lekker kunt lezen of spelletjes spelen bij de houtkachel. En als je goed luistert hoor je buiten ook nog de schaapskudde en de Schotse hooglanders grazen. Een wandeling in natuurgebied de Maasduinen is een aanrader, dat ligt werkelijk om de hoek.

Bekijk hier het kampeerplekje 

3 januari 2019 | Bekijk hier het Nationaal Park de Maasduinen

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!