Verzameling

Zoom in op de bij

Heb jij ze al gespot? De hommels en wilde bijen komen weer in actie! Het is nog fris, maar deze harde werkers staan te popelen.

Bloemetjes & bijtjes Warmond | 7 oktober 2020

Koninginnen in Warmond

De bijen van kweker Marco zijn heel belangrijk voor hem. Zij veredelen namelijk al zijn planten.  Hij weet ook veel van koninginnenteelt.  Daar steekt onze chef én kersverse imker Ramon graag iets van op! 

Bekijk de video
Pluktuin, varkens en bijen | 11 september 2017

Teamwork bijen en varkens

In Odijk bij Utrecht staat een heel bijzondere pluktuin. Daar wonen namelijk heel veel blije varkens en duizenden bijen van zo’n 30 bijenvolken. Imker Henk laat zien hoe dat zo goed samengaat.   

Bekijk de video
Bijenspecial met Ramon | 25 januari 2019

Ramon aan de bak als imker

Onze Ramon is gek op honing en wil maar wat graag de fijne kneepjes van het imker-vak leren. De basis is het belang van de bij en waarom de voedselketen als een pudding in elkaar zakt als zij niet aan bestuiven toekomen. 

Bekijk de video
Bijen langs de A4 | 6 september 2018

Bijenparadijs in de berm

Langs de A4 heeft bijenliefhebber Deborah een waar bijenparadijs verwezenlijkt. Ze weet behalve de bijen ook heel veel vrijwilligers warm te maken voor haar zaaiprojecten en zet zo grote stukken land langs snelwegen letterlijk in bloei. Kijk! Daar heeft die bij wat aan.

Bekijk de video
De bruidsvlucht van de bijenkoningin | 7 september 2016

Bruidjes op de Wadden

De Wadden zijn heel speciaal voor bijen. Daar komt de crème de la crème namelijk samen. Imker Thomas is erbij op een wel heel speciaal moment: de bruidsvlucht. Ofwel, de bevruchting van de bijenkoninginnen.

Bekijk de video