Canneloni met Griekse yoghurt en Ramons eigen honing
Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd: canneloni van gekruid varkensgehakt, een basilicumbéchamel en verse tomaten. En dat is nog maar het hoofdgerecht: voor het toetje heeft hij nog een Griekse yoghurt met walnoten. Met daarbovenop hele bijzondere honing: Ramon is namelijk het afgelopen jaar tot imker geschoold en deze heidehoning komt van zijn eigen bijenvolk.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten Cannelloni12cannelloni pijpjes
-
300 gvarkensgehakt
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
100 ggeraspte Parmezaan
-
1potje aceto-uien
-
2eieren
-
100 gpaneermeel
-
•tijm
-
•zout en peper
-
Ingrediënten saus8tomaten
-
2uien
-
2tenen knoflook
-
1citroen
-
1 elhoning
-
•tijm
-
•Basilicum
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
Ingrediënten bechamelsaus50 gboter
-
60 gbloem
-
500 mlmelk
-
1bos basilicum
-
1stuk Parmezaanse kaas
-
Ingrediënten yoghurt en honing300 mlGriekse yoghurt
-
100 gwalnoten
-
4 elheidehoning
-
Snij de ui en de knoflook en meng door het gehakt.
-
Snij de aceto-uitjes fijn en roer met de rest van de ingrediënten door het gehakt heen. Breng op smaak met zout en peper.
-
Vul de cannelloni pijpjes met het gehakt.
-
Voor de tomatensaus: Snij de ui en knoflook fijn en bak deze aan in een flinke scheut olijfolie.
-
Snij de tomaten in blokken en voeg deze toe. Kook tot een saus.
-
Voeg de honing toe en knijp de citroen uit.
-
Hak de kruiden en voeg deze toe.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de bechamelsaus: Smelt de boter en voeg de bloem toe.
-
Roer goed door elkaar en verwarm het 1 minuut tot het gaar is.
-
Voeg 1/4 van de melk toe en roer glad.
-
Voeg dan de helft toe en roer glad en dan het laatste beetje.
-
Snij de basilicum fijn.
-
Als de bechamel een keer heeft gekookt zet je het vuur uit.
-
Breng op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe.
-
Doe een laag saus in een ovenschaal. Leg hier de cannelloni op.
-
Dek af met de rest van de tomatensaus.
-
Doe hier de bechamel bovenop.
-
Rasp er Parmezaanse kaas overheen en bak de cannelloni 40 á 45 minuten op 180 graden.
-
Voor de yoghurt: Rooster de walnoten in een pan en laat afkoelen.
-
Doe de yoghurt in een glaasje en doe hier de walnoten boven op.
-
Laat de honing van je lepel aflopen over de walnoten heen.
- Eet smakelijk!