8 minuten

Canneloni met Griekse yoghurt en Ramons eigen honing

Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd: canneloni van gekruid varkensgehakt, een basilicumbéchamel en verse tomaten. En dat is nog maar het hoofdgerecht: voor het toetje heeft hij nog een Griekse yoghurt met walnoten. Met daarbovenop hele bijzondere honing: Ramon is namelijk het afgelopen jaar tot imker geschoold en deze heidehoning komt van zijn eigen bijenvolk.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten Cannelloni
    12
    cannelloni pijpjes
  • 300 g
    varkensgehakt
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 100 g
    geraspte Parmezaan
  • 1
    potje aceto-uien
  • 2
    eieren
  • 100 g
    paneermeel
  • tijm
  • zout en peper
  • Ingrediënten saus
    8
    tomaten
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    citroen
  • 1 el
    honing
  • tijm
  • Basilicum
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Ingrediënten bechamelsaus
    50 g
    boter
  • 60 g
    bloem
  • 500 ml
    melk
  • 1
    bos basilicum
  • 1
    stuk Parmezaanse kaas
  • Ingrediënten yoghurt en honing
    300 ml
    Griekse yoghurt
  • 100 g
    walnoten
  • 4 el
    heidehoning
  1. Snij de ui en de knoflook en meng door het gehakt. 

  2. Snij de aceto-uitjes fijn en roer met de rest van de ingrediënten door het gehakt heen. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Vul de cannelloni pijpjes met het gehakt.

  4. Voor de tomatensaus: Snij de ui en knoflook fijn en bak deze aan in een flinke scheut olijfolie. 

  5. Snij de tomaten in blokken en voeg deze toe. Kook tot een saus. 

  6. Voeg de honing toe en knijp de citroen uit.  

  7. Hak de kruiden en voeg deze toe. 

  8. Breng op smaak met zout en peper. 

  9. Voor de bechamelsaus: Smelt de boter en voeg de bloem toe. 

  10. Roer goed door elkaar en verwarm het 1 minuut tot het gaar is. 

  11. Voeg 1/4 van de melk toe en roer glad. 

  12. Voeg dan de helft toe en roer glad en dan het laatste beetje. 

  13. Snij de basilicum fijn. 

  14. Als de bechamel een keer heeft gekookt zet je het vuur uit. 

  15. Breng op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe.

  16. Doe een laag saus in een ovenschaal. Leg hier de cannelloni op. 

  17. Dek af met de rest van de tomatensaus. 

  18. Doe hier de bechamel bovenop. 

  19. Rasp er Parmezaanse kaas overheen en bak de cannelloni 40 á 45 minuten op 180 graden.

  20. Voor de yoghurt: Rooster de walnoten in een pan en laat afkoelen. 

  21. Doe de yoghurt in een glaasje en doe hier de walnoten boven op. 

  22. Laat de honing van je lepel aflopen over de walnoten heen.

  23. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.