Jan uit Deventer is onderwijsassistent en heeft een grote liefde voor muziek. Hij is een echte wijnkenner en gaat het liefst in zijn vrije tijd de natuur in om cantharellen te plukken voor een heerlijke maaltijd.

Wat vond je van de dag?
Ik vond het een leuke dag en een fantastische ervaring. Het was voor mij de eerste keer om bij een opname aanwezig te zijn en het ging allemaal heel naturel. Iedereen was erg lief, zelfs de regisseur.

Wat had je verwacht?
Ik had geen verwachtingen. Het was niet mijn doel om er een relatie uit te slepen. Maar de setting sprak mij aan, koken met vrijgezelle leeftijdsgenoten. Het grappige is dat ik eigenlijk best veel heb opgestoken van chef-kok Alain Caron. Koken is niet ingewikkeld als je maar de kennis hebt van ingrediënten en weet welke combinaties je moet maken. Ik hou van koken, maar samen is leuker dan alleen.

Wat was je eerste indruk van de vrouwen?
Heel knap gekozen, echt waar. Ik vond alle drie de vrouwen meteen leuk, ook de mannen trouwens.

Sprong er meteen iemand uit?
In het begin wel, namelijk Nicolien. Ik zag haar en ik dacht “Jee, dát is een leuke meid”, maar toen we er samen op uit gingen, hadden we een soort anti-klik, ze noemden precies de dingen op waar ik niet van hield. Zo kan je zien dat een eerste indruk belangrijk is, maar dat het pas gaat werken als je met elkaar in contact raakt.

Wie was je favoriet aan het einde van de dag?
Rianne. Ik vond haar leuk, maar het is niet iemand waar ik meteen alles voor uit de kast zal halen. Ik heb best veel ge-date en geprobeerd op afstand een relatie op te bouwen, maar dat is niks voor mij.

En nu, ben je al weer aan het daten?
Ik sta nog op Relatieplanet, maar ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met datingsites. Als je wat ouder bent kom je ook veel mensen tegen met een flinke rugzak, dat is soms best lastig. Kijk, mijn ouders bleven bij elkaar tot aan hun dood. De filosofie: gemaakt zijn om bij elkaar te zijn. In Zweden denken ze daar heel anders over, als het niet werkt, dan stop je en laat je elkaar los. Dat doen ze daar veel makkelijker dan hier, daar kunnen wij nog best wat van leren.

Wil je -tot slot- als muziekliefhebber nog een ‘lovesong’ met ons delen?
Oef, en dat vraag je een muziekliefhebber. Laat me denken, oké… “Somewhere But Not Here” van Porcupine Tree. Dat is een nummer om echt van het begin tot het einde te luisteren. Samen zwijmelend op de bank bij dit nummer, als dat geen liefde is.

27 minuten