Aardappelsalade met wilde kruiden
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
3 elwilde kruidenthee
-
•milde olijf- of koolzaadolie
-
1 kkrielaardappeltjes
-
•mosterd
-
•azijn
-
•peper en zout
-
•bosje jonge slablaadjes (bijv. bietenblad en krop sla)
-
•bosje gemengde (wilde) kruiden, bloemen en bloesems (zoals linde- en vlierbloesem)
-
•lente-ui
-
•geraspte kaas naar smaak
-
Verwarm de kruidentheeblaadjes in een flinke laag olie en laat dit minstens 1 uur zachtjes trekken op laag vuur. Haal het na een uur van het vuur en laat het afkoelen.
-
Schrob de krieltjes schoon en kook ze gaar in een laagje gezouten water.
-
Zeef de kruidenolie zodra het is afgekoeld en maak er een dressing van door er naar smaak een beetje mosterd, azijn en peper en zout aan toe te voegen.
-
Schep een paar flinke lepels van de dressing door de warme aardappeltjes.
-
Maak ondertussen de sla, lente-ui, kruiden, bloemen en bloesems schoon en scheur of snij eventueel wat kleiner. Doe alles in een kom en meng het goed door elkaar.
-
Serveer de krieltjes met de salade en serveer de dressing er apart bij. Tip: Lekker met wat fijn geraspte oude kaas door de aardappeltjes met dressing.
-
Mocht je dressing over hebben? Dan kan je deze in een schone fles schenken en dit kan je nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.
- Eet smakelijk!