Recept: Aardbeienschelpen met slagroom

6 september 2017
Waardeer: 
(Totaal: 53 stemmen)
Stilstaand beeld van Aardbeienschelpen met slagroom
Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekker nazomers dessert: zelfgemaakte aardbeienschelpen met een chocoladebodem en banketbakkersroom én slagroom. En echt niet zo moeilijk om te maken.
10 stuks

Ingrediënten voor Aardbeienschelpen met slagroom

Voor de schelpjes

  • ​10 korstdeeg plakjes
  • 200 g suiker
  • 1 reep witte chocolade

crème patissier

  • 250 ml melk
  • 90 g eidooier
  • 60 g suiker
  • 20 g bloem
  • 1 vanille stok
  • 125 ml slagroom
  • 12 g suiker
  • 1 el advocaat

Aardbeien:

  • 500 g Hollandse aardbeien
  • 250 g slagroom
  • 25 g suiker

​*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 
 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de aardbeienschelpen gebruik je korstdeeg. TIP: Prik er met een vork wat gaatjes in zodat het lekker luchtig wordt en bestrijk ze dan met water. Beetje suiker erbij en dan leg je de plakjes op een aluminium bakje en gaan ze 18 minuutjes de oven in die ik al voorverwarmd heb op 180 graden. 

  2. 2

    Terwijl de schelpjes bakken, ga je vast verder met de vulling. Hiervoor meng je 75 ml van de melk met de eidooier en de bloem in een bekken. De rest van de melk breng je aan de kook samen met de suiker en de vanille. Flink roeren en dan voeg je dit gelijkmatig toe aan het eidooiermengsel.

     

  3. 3

    Daarna doe je alles terug in de pan en laat je het even koken terwijl je flink roert. Giet de massa op een plaatje en dek deze af met een stukje plastic. Dit laat je even lekker afkoelen. 

  4. 4

    Terwijl de vulling afkoelt, mogen de schelpjes uit de oven. 

  5. 5

    Dan smelt je de chocolade boven een kommetje warm water. Als het warm is, strijk je de binnenkant van de schelpjes in met de chocolade. Daarna zet ik ze neer om hard te worden.

  6. 6

    Roer de afgekoelde crème patissier glad en voeg wat advocaat toe. Daarna klop je de slagroom met de suiker stijf en spatel de slagroom er dan doorheen. Dan is de vulling klaar. Die kan dan in een spuitzak en dan kunnen we de schelpjes gaan vullen.

     

  7. 7

    Om het helemaal af te maken, halen we de kroontjes van de aardbeien en snijden we ze door de helft.  Zet ze nu netjes in de schelpjes recht omhoog. Spuit met een kartelspuit een flinke rozet slagroom op de gebakjes. Zet ze in een case en eet smakelijk!!!!

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter