Aardbeienschelpen met slagroom

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekker nazomers dessert: zelfgemaakte aardbeienschelpen met een chocoladebodem en banketbakkersroom én slagroom. En echt niet zo moeilijk om te maken.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Taarten en lekkernijen

Recept

Ingrediënten

  • Schelpjes
    10
    korstdeeg plakjes
  • 200 g
    suiker
  • 1
    reep witte chocolade
  • Crème patissier
    250 ml
    melk
  • 90 g
    eidooier
  • 60 g
    suiker
  • 20 g
    bloem
  • 1
    vanille stok
  • 125 ml
    slagroom
  • 12 g
    suiker
  • 1 el
    advocaat
  • 500 g
    Hollandse aardbeien
  • 250 g
    slagroom
  • 25 g
    suiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de aardbeienschelpen gebruik je korstdeeg. Prik er met een vork wat gaatjes in zodat het lekker luchtig wordt en bestrijk ze dan met water. Voeg hier wat suiker aan toe en leg de plakjes op een aluminium bakje. Doe ze in de oven voor 18 minuutjes. 

  2. Terwijl de schelpjes bakken, ga je vast verder met de vulling. Hiervoor meng je 75 ml van de melk met de eidooier en de bloem in een bekken. De rest van de melk breng je aan de kook samen met de suiker en de vanille. Flink roeren en dan voeg je dit gelijkmatig toe aan het eidooiermengsel.

  3. Doe alles terug in de pan en laat het even koken terwijl je flink roert. Giet de massa op een plaatje en dek deze af met een stukje plastic. Dit laat je even lekker afkoelen. Terwijl de vulling afkoelt, mogen de schelpjes uit de oven.

  4. Smelt de chocolade boven een kommetje warm water. Als het warm is, strijk je de binnenkant van de schelpjes in met de chocolade. Daarna zet ik ze neer om hard te worden.

  5. Roer de afgekoelde crème patissier glad en voeg wat advocaat toe. Daarna klop je de slagroom met de suiker stijf en spatel de slagroom er dan doorheen. De vulling klaar, die kan  in een spuitzak om de schelpjes te kunnen vullen.

  6. Om het helemaal af te maken, halen we de kroontjes van de aardbeien en snijden we ze door de helft.  Zet ze nu netjes in de schelpjes recht omhoog. Spuit met een kartelspuit een flinke rozet slagroom op de gebakjes. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.