Pancakes lekkere track

American pancakes met aardbeien en zoete, luchtige mascarpone

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk, simpel gerecht dat je op alle momenten van de dag kunt eten: American pancakes!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 20 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 230 gram
    bloem
  • 16 gram
    bakpoeder
  • 1 tl
    suiker
  • 2
    eieren
  • 30 gram
    boter
  • 300 ml
    melk
  • zout
  • klontje boter om in te bakken
  • Voor de mascarpone:
    200 gram
    mascarpone
  • 100 gram
    crème fraîche
  • 50 gram
    poedersuiker
  • 1
    vanillepeul
  • 1
    citroen (rasp)
  • Voor de decoratie:
    250 gram
    Hollandse aardbeien
  • 1
    handje pistachenootjes
  1. Meng alle ingrediënten voor de het beslag door elkaar en klop met een garde tot een glad beslag.

  2. Smelt de boter in een koekenpan en giet er met behulp van een lepel vier kleine hoopjes beslag in.

  3. Draai ze om als ze aan de bovenkant zo goed als droog zijn. Bak ze mooi licht bruin aan beide kanten. 

  4. Ga nu verder met de zoete, luchtige mascarpone. Roer de mascarpone glad en voeg dan de crème fraîche en de poedersuiker toe. Roer dit door elkaar.

  5. Voeg de merg van de vanille toe en wat rasp van de citroen. Roer tot het licht en luchtig is.

  6. Doe een eetlepel van deze crème op een afgekoelde pancake en verspreid het er overheen. Decoreer met aardbeien en pistache.

  7. Snijd voor de decoratie de aardbeien door de helft en leg ze op de pancakes. Hak de pistache en strooi er overheen. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.