American pancakes met aardbeien en zoete, luchtige mascarpone
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk, simpel gerecht dat je op alle momenten van de dag kunt eten: American pancakes!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
230 grambloem
-
16 grambakpoeder
-
1 tlsuiker
-
2eieren
-
30 gramboter
-
300 mlmelk
-
•zout
-
•klontje boter om in te bakken
-
Voor de mascarpone:200 grammascarpone
-
100 gramcrème fraîche
-
50 grampoedersuiker
-
1vanillepeul
-
1citroen (rasp)
-
Voor de decoratie:250 gramHollandse aardbeien
-
1handje pistachenootjes
-
Meng alle ingrediënten voor de het beslag door elkaar en klop met een garde tot een glad beslag.
-
Smelt de boter in een koekenpan en giet er met behulp van een lepel vier kleine hoopjes beslag in.
-
Draai ze om als ze aan de bovenkant zo goed als droog zijn. Bak ze mooi licht bruin aan beide kanten.
-
Ga nu verder met de zoete, luchtige mascarpone. Roer de mascarpone glad en voeg dan de crème fraîche en de poedersuiker toe. Roer dit door elkaar.
-
Voeg de merg van de vanille toe en wat rasp van de citroen. Roer tot het licht en luchtig is.
-
Doe een eetlepel van deze crème op een afgekoelde pancake en verspreid het er overheen. Decoreer met aardbeien en pistache.
-
Snijd voor de decoratie de aardbeien door de helft en leg ze op de pancakes. Hak de pistache en strooi er overheen.
- Eet smakelijk!