7 minuten

Aardpeer en knolselderijsoep met maïspannenkoek

Knolselderij en aardperen gaan super goed samen. Het zijn ingrediënten die Chef-kok Geneal Harreman graag in de winter gebruikt. Hij maakt er een soep van met maïspannenkoeken en lekkere toppings. Geneal maak dit gerecht helemaal plantaardig, maar dit hoeft natuurlijk niet. 

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de soep
    300 gr
    aardpeer
  • 200 gr
    knolselderij
  • 100 gr
    witte bonen
  • 2
    uien
  • 2
    knoflooktenen
  • 400 ml
    water
  • 700 ml
    plantaardig melk (haver)
  • 1
    limoen
  • 40 gr
    boter
  • Voor de maïspannenkoek
    150 gr
    fijne maismeel
  • 150 ml
    havermelk
  • 100 ml
    water
  • 100 ml
    lauw water
  • 1/2 tl
    kurkuma
  • zout
  • Voor de bonenpuree
    200 gr
    witte bonen (uit blik)
  • 100 ml
    olijfolie
  • 2
    limoen (sap + zest)
  • Voor de salsa verde
    1/2 bos
    platte peterselie
  • 1/2 bos
    dragon
  • 1 tl
    gladde mosterd
  • 250 ml
    olijfolie
  • Voor de toppings
    1/2 bos
    bieslook
  • 50 gr
    alfalfa
  • 1
    rode peper
  1. Pel de ui en knoflook, snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Schil de aardperen met een dunschiller, snijd ze in gelijke stukken en leg ze in een bakje water zodat ze niet verkleuren.

  2. Haal de schil van de knolselderij af en snijd in gelijke blokjes, deze hoeven niet in het water te worden bewaard. 

  3. Fruit de uien en knoflook aan in een steelpannetje nadat je de boter hierin hebt laten smelten. Voeg ook de aardpeer (zonder water) en knolselderij toe, roer het goed door en voeg een beetje zout en peper toe. 

  4. Open de blik bonen en laat dit uitlekken in een zeefje, leg 200 gram apart voor de puree en voeg 100 gram toe aan de pan met ui en knoflook. 

  5. Voeg de melk toe en laat het geheel even zachtjes koken voor ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg pas na ongeveer 10 minuten het water toe. Begin met 300 ml en voeg meer toe als dat nodig blijkt tijdens het blenden.

  6. Roer de maismeel, kurkuma en zout samen in een mengkom. Voeg het koude water en melk toe, roer dit goed door en voeg dan het lauwwarme water toe totdat je een lopend beslag hebt. 

  7. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en giet hier een laagje zonnebloemolie in, laat dit goed heet worden voordat je gaat bakken. 

  8. Giet met een pollepel een beetje beslag in de pan, maak na een minuut of twee als eerst de randjes los en het midden zal vanzelf moeten volgen en los laten. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar en laat dit uitlekken op een stukje keukenpapier. 

  9. Check even of de aardpeer en knolselderij goed gaar en zacht zijn, zo ja, dan mag de pan uit en anders mag die nog even doorkoken. 

  10. Meng voor de bonenpuree de witte bonen, olijfolie, limoensap en zest samen en draai dit fijn met behulp van een staafmixer. Breng het op smaak en zet het even apart. 

  11. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk. Snijd de rode peper in de lengte door het midden en verwijder de zaadjes, snijd dit vervolgens in kleine blokjes.

  12. Draai de soep fijn in een blender of met een staafmixer, rasp de limoenschil in de soep en voeg de limoensap ook toe. Pureer daarna nog even kort om alle smaken goed te laten blenden. 

  13. Snijd voor de salsa verde de kruiden fijn en meng dit samen met de mosterd en olijfolie.

  14. Schep de soep in een soepkom en maak het af met een beetje salsa verde voor de kleur en de kruidige smaak.

  15. Smeer de bonenpuree op de maïspannenkoek en verdeel de toppings hier overheen zodat je een mooi kleurrijke resultaat hebt. 

  16. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal