8 minuten

Koreaanse pannenkoekjes met oesterzwam

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt verrukkelijke Buchimgae: Koreaanse groentenpannenkoeken gevuld met wortel, rode peper, taugé en oesterzwammen. Makkelijk om te maken en krokanter dan normale pannenkoeken. De licht pittige saus en salade van verse kruiden maken het compleet. Smullen!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het beslag (4 stuks)
    100 g
    bloem
  • 30 g
    rijstemeel
  • 15 g
    maïzena
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1 tl
    witte bastardsuiker
  • kurkuma
  • zout en peper
  • 220 ml
    ijskoud water
  • Voor de vulling
    1
    wortel
  • 1
    prei
  • 1 bos
    bosui
  • 100 g
    taugé
  • 1
    rode ui
  • 100 g
    oesterzwammen
  • 1/2 bos
    bieslook
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    sesamzaad
  • Voor de dipsaus
    100 ml
    sojasaus
  • 1/2
    limoen
  • 2 el
    honing
  • 1
    rode peper
  • 1/2 teen
    knoflook
  • Voor de salade
    1/2 bosje
    koriander
  • 1/2 bosje
    bieslook
  • 1/2 bosje
    platte peterselie
  • 10
    blaadjes munt
  • 1
    rode ui
  • 1/2
    limoen
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 tl
    zwart sesamzaad
  1. Meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar tot het glad is.

  2. Voor de vulling: snijd alle groenten in dunne slierten. Bak de oesterzwammen even kort aan in een hete pan met een scheutje sesamolie. Breng ze op smaak met zout en peper.

  3. Meng de groenten in een kom en voeg wat van het beslag toe. Het beslag moet net aan de groenten plakken en er niet vanaf lopen.

  4. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem en voeg een scheut olie toe. Maak nu drie hoopjes met het groentenbeslag mengsel en druk ze iets plat. Bak de Buchimgae in ongeveer drie minuten bruin aan de ene kant en draai ze dan om, om ze daar ook bruin te bakken. Bak zo het beslag op.

  5. Voor de dipsaus: snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Meng de sojasaus met de honing en het sap van een halve limoen. Voeg de peper en knoflook toe en meng het door elkaar. Laat het 10 minuten staan, voordat je het gaat eten.

  6. Voor de salade: pluk de kruiden en snijd de rode ui super dun. Meng ze met elkaar. Voeg de sesamolie, het limoensap en sesamzaad toe. Serveer de salade naast de Buchimgae en de dipsaus.

  7. Geniet van je Buchimgae!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.