8 minuten

Hartige pannenkoek met gerookte makreel en bloemkool-kerriesoep

Sharon de Miranda maakt een hartige pannenkoek met makreel en serveert daar een bloemkool-kerriesoep bij.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pannenkoek
    250 g
    bloem
  • 3
    eieren
  • 375 ml
    melk
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • olie
  • Voor de vulling
    150 g
    gerookte makreelfilet
  • 1
    rode ui
  • 1 tl
    wasabipasta
  • 200 g
    crème fraîche
  • 1/4 krop
    ijsbergsla
  • 1 dl
    natuurazijn
  • 2 el
    suiker
  • zout
  • Voor de bloemkool-kerriesoep
    1
    bloemkool met blad
  • 1 l
    water
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1 el
    gedroogd fenegriekblad
  • 5 dl
    kokosmelk
  • 2
    groente bouillonblokjes
  • olie
  • Benodigdheden
    staafmixer
  • keukenmachine
  • pollepel
  1. Doe de bloem in een kom en voeg de paprikapoeder en een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren erin. Voeg ongeveer ¼ van de melk erbij en mix tot een gladde massa. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag. Neem een koekenpan en verhit hierin een scheutje olie. Neem een pollepel beslag en schenk dit in de koekenpan. Maak de pannenkoeken niet te dik. Als de bovenzijde droog is, keer je hem om en bak je de andere kant ook goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

  2. Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker. Zodra de suiker is opgelost, verwijder je de pan van het vuur. Snijd de rode ui zo dun mogelijk in ringen en voeg deze toe aan het azijn mengsel met een snufje zout. Pluis de makreelfilet uit en voel of er nog wat graatjes in zitten, zodat je deze kunt verwijderen. Snijd de ijsbergsla zo dun mogelijk. Meng de wasabi door de crème fraîche en roer het goed door, zodat de wasabi goed verdeeld is door de crème.

  3. Neem een pannenkoek en smeer deze in met 1 eetlepel wasabicrème, een beetje sla, makreelfilet en wat uitgelekte rode uien. Rol de gevulde pannenkoek op en snijd deze schuin doormidden. Herhaal dit totdat alles op is. 

  4. Ga verder met het maken van de bloemkool-kerriesoep. Verwijder het blad van de bloemkool en bewaar deze. Snijd de rest van de bloemkool in stukken en spoel het schoon onder koud stromend water. Neem een soeppan en verwarm hierin een scheutje olie. Bak kort het kerriepoeder en het fenegriekblad aan. Voeg de bloemkool toe en deze bak kort mee en blus het af met water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat het 10 min koken. Voeg dan de kokosmelk toe en verwarm het nog 2 min. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale soep.

  5. Breng een pan met water aan de kook met een flinke snuf zout en snijd de bladeren van de bloemkool julienne. Blancheer de bladeren in het gekookte water. Verwijder de bladeren uit de pan en plaats deze gelijk in een kom met koud water, het liefst ijswater zodat het niet verder kan doorgaren. Serveer de soep uit met de geblancheerde bloemkoolbladeren!

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.