Verse minestronesoep met lettervermicelli
Chef-kok Ramon Brugman maakt minestronesoep: een heerlijke Italiaanse groentesoep! Dit serveert hij uiteraard met vermicelli. Eet smakelijk!
Recept
Ingrediënten
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1winterpeen
-
1prei
-
1knolselderij
-
2stengels bleekselderij
-
4tomaten
-
2 eltomatenpuree
-
2laurierblaadjes
-
3takken verse tijm
-
1tak rozemarijn
-
100 gramgeraspte parmezaanse kaas
-
1bos verse peterselie
-
2takken basilicum
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
2flinke handen lettervermicelli
-
Was en schil alle groenten. Snijd vervolgens alles in kleine blokjes.
-
Zet de ui en knoflook aan in een pan met een scheut olijfolie. Voeg de wortel toe en bak het even goed door. Dan voeg je de prei, knol, bleekselderij, verse tomaten en tomatenpuree erbij.
-
Giet water op de groenten, net zoveel totdat ze net onder water staan en voeg de laurier, tijm en rozemarijn hier aan toe.
-
Breng het aan de kook en kook de soep verder voor 20 minuten op middelhoog vuur.
-
Snijd de peterselie en basilicum fijn en voeg dit aan de soep toe, samen met de vermicelli en de parmezaan. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog 10 minuten staan.
- Eet smakelijk!