Aberdeen Angus runderrib
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1runderrib van 800 g niet te vet
-
80 gboter
-
3kleine courgettes
-
2uien
-
1 kgkleine aardappelen
-
2bosuitjes
-
½ lkalfsjus
-
2 dlport
-
3 takjestijm
-
•olijfolie
-
Benodigdheden•grill of barbecue
-
Kook de aardappelen gaar.
-
Wrijf 2 eetlepels olijfolie en 30 gram boter met wat peper en zout overal op de runderrib en grill het op de bbq. Zorg ervoor dat de temperatuur van de grill of bbq tussen de 45 en 50 graden is. Bak beide kanten mooi bruin en gaar en laat het daarna zo’n 10 minuten rusten.
-
Snij de gekookte aardappelen, courgettes en schoongemaakte uien in blokjes. Snij de bosuitjes in stukjes.
-
Doe 50 gram boter in een pan en bak eerst de uien en bosuitjes samen zo’n 3 minuten. Voeg daarna de aardappelblokjes eraan toe en laat het nog zo’n 4 minuten meebakken. Als laatste voeg je de courgettes aan de pan met wat zout en peper. Zet het vuur zachtjes.
-
Voor de saus laat je de port helemaal inkoken tot een heel klein laagje (bijna droog). Schenk daar vervolgens de kalfsjus aan toe met de takjes tijm. Laat de saus tot de helft inkoken. Haal het dan door een zeef en bewaar het in de pan.
-
Snij de runderrib in kleine plakjes van ca 2 cm.
-
Leg wat van de groenten op het bord, verdeel daar de plakjes runderrib op en schenk daar de saus overheen.
- Bon áppetit!!