4 minuten

Aberdeen Angus runderrib

Liefde gaat door de maag. Voor culinair expert Alain Caron is dat zeker waar, maar de liefde die de familie Feenstra voor hun Aberdeen Angus-koeien heeft, is ongekend. Voor Alain een goede reden om af te reizen naar Texel, waar deze bijzondere dieren in diverse natuurgebieden grazen.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    runderrib van 800 g niet te vet
  • 80 g
    boter
  • 3
    kleine courgettes
  • 2
    uien
  • 1 kg
    kleine aardappelen
  • 2
    bosuitjes
  • ½ l
    kalfsjus
  • 2 dl
    port
  • 3 takjes
    tijm
  • olijfolie
  • Benodigdheden
    grill of barbecue
  1. Kook de aardappelen gaar.

  2. Wrijf 2 eetlepels olijfolie en 30 gram boter met wat peper en zout overal op de runderrib en grill het op de bbq. Zorg ervoor dat de temperatuur van de grill of bbq tussen de 45 en 50 graden is. Bak beide kanten mooi bruin en gaar en laat het daarna zo’n 10 minuten rusten.

  3. Snij de gekookte aardappelen, courgettes en schoongemaakte uien in blokjes. Snij de bosuitjes in stukjes.

  4. Doe 50 gram boter in een pan en bak eerst de uien en bosuitjes samen zo’n 3 minuten. Voeg daarna de aardappelblokjes eraan toe en laat het nog zo’n 4 minuten meebakken. Als laatste voeg je de courgettes aan de pan met wat zout en peper. Zet het vuur zachtjes.

  5. Voor de saus laat je de port helemaal inkoken tot een heel klein laagje (bijna droog). Schenk daar vervolgens de kalfsjus aan toe met de takjes tijm. Laat de saus tot de helft inkoken. Haal het dan door een zeef en bewaar het in de pan.  

  6. Snij de runderrib in kleine plakjes van ca 2 cm.

  7. Leg wat van de groenten op het bord, verdeel daar de plakjes runderrib op en schenk daar de saus overheen.

  8. Bon áppetit!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.