Alain en Jonnie Boer in Zwolle

culinair expert
Alain Caron
Vissen in zwolle (137)
11 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
27 personen

Culinair expert Alain Caron is in Overijssel waar hij samen met driesterrenchef Jonnie Boer het water van Zwolle opgaat. Jonnie kent de omgeving op zijn duimpje en weet precies waar hij mooie en lekkere ingrediënten kan halen. Er wordt wat geplukt, gekocht en gevangen en samen wordt het omgetoverd tot een mooi gerecht.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 30 g
    boter
  • 200 g
    snoek
  • 2
    eieren
  • 12 g
    zout
  • 7 g
    suiker
  • 200 g
    room
  • 20 g
    rivierkreeft bouillon

Bereiding

  1. 1

    Maak bruine boter door de boter in stukjes (van dezelfde grootte zodat ze geleidelijk smelten) in een pan te doen. Verwarm de boter op middelhoog vuur. Roer het continu zodat het zo gelijk mogelijk smelt en het bruin wordt maar let er goed op dat de boter niet verbrand. Zodra het bruin is haal je de pan van het vuur en giet je de boter in een kommetje en laat je het afkoelen.

  2. 2

    Doe het vlees van de snoek in een keukenmachine samen met de eieren en draai het door tot een mooie massa.

  3. 3

    Voeg vervolgens de room hier aan toe en draai het nog even kort door.

  4. 4

    Voeg de bruine boter aan de massa toe en breng het op smaak met zou en suiker.

  5. 5

    Maak quenelle’s van de snoekbaarsvlees en gaar dit rivierkreeften bouillon.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!