Alpaca koteletten met rodewijnsaus
Culinair expert Alain Caron bezoekt Anita Huls in het Utrechtse Wilnis. Op haar boerderij houdt ze niet-alledaagse dieren: alpaca's. Inmiddels is haar boerderij een klein stukje Australië in Wilnis en uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. Anita houdt met veel passie 37 alpaca's en ze fokt ook met deze suri's (met dreadlocks) en huacaya's. Alpaca's zijn bekend vanwege hun wol. Maar ook hun vlees vindt aftrek. Alain bereidt er een gerecht mee.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
12koteletten van de alpaca's of 3 lamskoteletten (3 koteletten p.p.)
-
4 elolijfolie
-
4sjalotjes
-
200 gspaghetti van wortelen
-
200 gspaghetti van courgette
-
•paar takjes tijm
-
•paar takjes salie
-
•paar takjes oregano
-
4 dlkalfsjus ingedikt tot 2 dl
-
3 elroom
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Bak in een pan de koteletten met 2 eetlepels olijfolie. Bak ze ongeveer 3 min op elke kant zodat ze mooi rosé zijn.
-
Haal de koteletten uit de pan en schuif ze daarna nog even 6 minuten in de voorverwarmde oven. LET OP: Bewaar de jus die overblijft, hiermee gaan we een mooie saus maken.
-
Pel de sjalotjes en snij ze heel dun.
-
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de sjalotjes totdat ze lichtbruin zijn. Voeg er vervolgens wat tijm, salie en oregano aan toe en als laatste de spaghetti van wortelen en courgette. Voeg wat peper en zou naar eigen smaak toe en bak het even lekker door.
-
Haal alles uit de pan en laat het goed uitlekken in een zeef.
-
Pak de pan met het overgebleven jus van de koteletten. Doe de kalfjus en de room bij de jus en laat het tot de helft inkoken.
-
Maak nu het bord op. Leg als eerste de groente in het midden van het bord en leg de koteletten er op. Drapeer wat van de saus er overheen.
- Eet smakelijk!