Ambachtelijke tofu
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gverse tofu
-
200 ggebakken tofu
-
1 lrunderbouillon met stukje vlees
-
100 gbloemkool
-
4bosuitjes
-
1ui
-
1witlof
-
4kleine blaadjes witte kool
-
8 ggember
-
1 elsojasaus
-
3 elarachideolie
-
1citroen
-
•peper en zout
-
Warm de runderbouillon op en passeer het daarna door een zeef. Vang de stukjes vlees op.
-
Snij de witlof in grove stukken en meng dit met de stukjes vlees uit de bouillon. Voeg daar 1 eetlepel arachideolie en geraspte gember aan toe en het citroensap. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout en zet het even apart.
-
Doe de gebakken tofu even in de oven zodat het goed warm is.
-
Doe wat van de salade van witlof en rund in een kleine kom samen met de warme gebakken tofu en druppel er wat sojasaus overheen.
-
Snij de verse tofu in blokjes en bak ze in een pan met 2 eetlepels arachideolie.
-
Snij de witte kool in reepjes, snij de ui en de bosui in fijne reepjes, en snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe dit alles bij de bouillon en laat het nog 4 minuten opwarmen.
-
Verdeel de bouillon in 4 soepkommen en voeg hier wat blokjes verse tofu aan toe. Serveer de bouillon met de witlofsalade met gebakken tofu.
- Eet smakelijk!