Ambachtelijke tofu

culinair expert
Alain Caron
tofu
4 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
20 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
27 personen
Verscholen op het industrieterrein van Rotterdam wordt op ambachtelijke wijze nog traditionele tofu gefabriceerd. Culinair expert Alain neemt een kijkje in deze fabriek waar de zusjes Choi de scepter zwaaien, onder toeziend oog van vader Choi.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    verse tofu
  • 200 g
    gebakken tofu
  • 1 l
    runderbouillon met stukje vlees
  • 100 g
    bloemkool
  • 4
    bosuitjes
  • 1
    ui
  • 1
    witlof
  • 4
    kleine blaadjes witte kool
  • 8 g
    gember
  • 1 el
    sojasaus
  • 3 el
    arachideolie
  • 1
    citroen
  • peper en zout
  1. 1

    Warm de runderbouillon op en passeer het daarna door een zeef. Vang de stukjes vlees op. 

  2. 2

    Snij de witlof in grove stukken en meng dit met de stukjes vlees uit de bouillon. Voeg daar 1 eetlepel arachideolie en geraspte gember aan toe en het citroensap. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout en zet het even apart.

  3. 3

    Doe de gebakken tofu even in de oven zodat het goed warm is.

  4. 4

    Doe wat van de salade van witlof en rund in een kleine kom samen met de warme gebakken tofu en druppel er wat sojasaus overheen.  

  5. 5

    Snij de verse tofu in blokjes en bak ze in een pan met 2 eetlepels arachideolie.

  6. 6

    Snij de witte kool in reepjes, snij de ui en de bosui in fijne reepjes, en snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe dit alles bij de bouillon en laat het nog 4 minuten opwarmen. 

  7. 7

    Verdeel de bouillon in 4 soepkommen en voeg hier wat blokjes verse tofu aan toe. Serveer de bouillon met de witlofsalade met gebakken tofu. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!