Krokant gebakken tofu
Sharon bereidt een heerlijke betaalbare vegetarische maaltijd met krokant gebakken tofu, zelfgemaakte pindasaus en rauwe paksoi.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
300 grtofu
- 
2eieren
- 
1teentje knoflook
- 
250 grgezouten pinda's
- 
1Spaanse peper
- 
20 grpalm suiker
- 
20 grgember
- 
10 grtrassi
- 
1stengel citroengras
- 
1ui
- 
1limoen
- 
2 dlwater
- 
4 elketjap
- 
2 elsojasaus
- 
1paksoi
- 
•kokosolie
- 
•peper en zout
- 
Maal de pinda’s in de keukenmachine of met een vijzel. Doe dit ook met de spaanse peper, knoflook, gember, ui, citroengras en de trassi 
 
- 
Fruit dit aan in een pan met een eetlepel kokosolie en voeg de palmsuiker toe. Roerbak dit 1 minuut en blus het af met de ketjap, limoensap, sojasaus en een scheutje water. Laat dit pruttelen tot de gewenste dikte. 
 
- 
Snij de tofu in blokjes van 2 cm. Tik de eieren los, voeg peper en zout toe en haal de tofu hier doorheen. Bak de tofu vervolgens goudbruin in een hete pan met wat kokosolie. 
 
- 
Snij de reepjes paksoi in reepjes van 1cm en spoel het af met koud water. 
 
- 
Serveer de tofu met de paksoi en de pindasaus. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
   
  