Andijviestamppot met zoete aardappel en Merguez worstjes
Onze chef-kok Sharon maakt de lekkerste andijviestamppot met zoete aardappel, pittige Merguez worstjes en een groentensausje met paprika.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de stamppot1 kgzoete aardappels
-
1 dlkookroom
-
400 gandijvie
-
2 elazijn
-
1mespunt komijnzaadpoeder
-
•peper/zout
-
Voor het sausje1ui
-
1teentje knoflook
-
1gele paprika
-
1tomaat
-
1 eltomatenpuree
-
1bouillonblokje (naar keuze)
-
•water
-
•kokosolie
-
8Merguez worstjes
-
Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar en giet deze vervolgens af. Stamp de aardappels tot puree samen met de kookroom, komijnzaadpoeder en de azijn.
-
Snij de andijvie fijn, was deze schoon en meng de andijvie in delen door de puree.
-
Snij alle ingrediënten voor de saus julienne. Plaats een koekenpan op het vuur en verhit hierin een klontje kokosolie. Fruit eerst de knoflook en het uitje 1 minuutje, dan bak je de paprika 1 minuut mee en als laatste voeg je de tomaten eraan toe. Bak alles nog 1 minuutje.
-
Roer de tomatenpuree erdoor heen. Als laatste blus je het af met wat water, net zoveel dat alle ingrediënten onder het water liggen. Voeg er een bouillonblokje aan toe en laat dit op een laag vuurtje inkoken tot een mooie dikke saus.
-
Bak de merguez worstjes in een klein beetje kokosolie gaar. Bak ze rondom goud bruin op middelhoog vuur. Als het vuur te hoog staat dan krijg je zwarte worstjes die van binnen niet gaar zijn!
- Geniet van je andijviestamppot !