7 minuten

Pindakaas bami met bimi én verse sambal

Lekker pittig recept van onze chef-kok Sharon de Miranda! Ze duikt de Aziatische keuken in en maakt een heerlijke bami met bimi én verse sambal. Geen watertje erbij dit keer, maar een heerlijk, romige Piña Colada. Proost en aan tafel!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de bami
    450 gr
    volkoren rijst noedels
  • 600 gr
    bimi
  • 4 el
    lichte sojasaus
  • 4 el
    pindakaas
  • 4 el
    gezouten pinda's
  • 1 el
    zoete ketjap manis
  • 3 cm
    gember
  • 2 el
    sesamolie
  • 2 el
    sesamzaadjes
  • 1
    limoen
  • 1
    Spaanse peper
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    bosje lente ui
  • Voor het sambal ei
    4
    eieren
  • 2 cm
    trassi
  • 1 el
    suiker
  • 1 el
    groentebouillon
  • 10
    Spaanse pepers
  • 3
    teentjes knoflook
  • 1
    ui
  • zonnebloemolie
  • Voor de Piña Colada
    120 ml
    bruine rum
  • 100 ml
    kokoslikeur
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 400 ml
    ananassap
  • 300 gr
    ijsblokjes
  1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking gaar. Hak de knoflook, gember en Spaanse peper fijn.

  2. Neem een wok en fruit hierin de knoflook in de sesamolie. Voeg de Spaanse peper en gember toe.

  3. Voeg daarna het sap van de limoen, de sojasaus en ketjap manis toe. En roer tot slot de pindakaas erdoor. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel.

  4. Snijd de bimi in de lengte doormidden en blancheer deze beetgaar. Roer de gekookte noedels samen met de bimi door de pindakaassaus.

  5. Zet een pannetje op met water, genoeg om de eieren helemaal onder water te zetten. Zodra de eieren in de pan zitten zet je de kookwekker op 4 minuten. Als de wekker afgaat, laat je de eieren schrikken door ze onder de koude kraan te houden. 

  6. Snijd de steeltjes van de pepers, maak de ui en knoflooktenen schoon. Maal alles in een keukenmachine fijn.

  7. Verhit een pan met een flinke scheut olie. Bak op laag vuur de gepureerde pepers en uien voor ongeveer 5 minuten samen met de trassi.

  8. Voeg de suiker en de groentebouillon eraan toe en bak het nog twee minuten op middelhoog vuur. Totdat je een mooie rode sambal hebt. Zet het vuur uit en de doe de eieren in de saus. 

  9. Maak de noedels af met fijn gesneden lente ui, sesamzaadjes, het sambal ei en wat grof gehakte pinda's. 

  10. Voor de Piña Colada, doe de bruine rum, kokoslikeur, kokosmelk, ananassap en ijsblokjes in een blender. Meng dit tot een heerlijke cocktail. 

  11. Geniet van de bami en Piña Colada!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda