Pindakaas bami met bimi én verse sambal
Lekker pittig recept van onze chef-kok Sharon de Miranda! Ze duikt de Aziatische keuken in en maakt een heerlijke bami met bimi én verse sambal. Geen watertje erbij dit keer, maar een heerlijk, romige Piña Colada. Proost en aan tafel!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de bami450 grvolkoren rijst noedels
-
600 grbimi
-
4 ellichte sojasaus
-
4 elpindakaas
-
4 elgezouten pinda's
-
1 elzoete ketjap manis
-
3 cmgember
-
2 elsesamolie
-
2 elsesamzaadjes
-
1limoen
-
1Spaanse peper
-
2 tenenknoflook
-
1bosje lente ui
-
Voor het sambal ei4eieren
-
2 cmtrassi
-
1 elsuiker
-
1 elgroentebouillon
-
10Spaanse pepers
-
3teentjes knoflook
-
1ui
-
•zonnebloemolie
-
Voor de Piña Colada120 mlbruine rum
-
100 mlkokoslikeur
-
200 mlkokosmelk
-
400 mlananassap
-
300 grijsblokjes
-
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking gaar. Hak de knoflook, gember en Spaanse peper fijn.
-
Neem een wok en fruit hierin de knoflook in de sesamolie. Voeg de Spaanse peper en gember toe.
-
Voeg daarna het sap van de limoen, de sojasaus en ketjap manis toe. En roer tot slot de pindakaas erdoor. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel.
-
Snijd de bimi in de lengte doormidden en blancheer deze beetgaar. Roer de gekookte noedels samen met de bimi door de pindakaassaus.
-
Zet een pannetje op met water, genoeg om de eieren helemaal onder water te zetten. Zodra de eieren in de pan zitten zet je de kookwekker op 4 minuten. Als de wekker afgaat, laat je de eieren schrikken door ze onder de koude kraan te houden.
-
Snijd de steeltjes van de pepers, maak de ui en knoflooktenen schoon. Maal alles in een keukenmachine fijn.
-
Verhit een pan met een flinke scheut olie. Bak op laag vuur de gepureerde pepers en uien voor ongeveer 5 minuten samen met de trassi.
-
Voeg de suiker en de groentebouillon eraan toe en bak het nog twee minuten op middelhoog vuur. Totdat je een mooie rode sambal hebt. Zet het vuur uit en de doe de eieren in de saus.
-
Maak de noedels af met fijn gesneden lente ui, sesamzaadjes, het sambal ei en wat grof gehakte pinda's.
-
Voor de Piña Colada, doe de bruine rum, kokoslikeur, kokosmelk, ananassap en ijsblokjes in een blender. Meng dit tot een heerlijke cocktail.
- Geniet van de bami en Piña Colada!