Arepa di pampuna: Antilliaanse pompoenpannenkoekjes van de BinnensteBuiten moestuin

Arepa di pampuna; Antilliaanse pannenkoekjes met pompoen en vers fruit

Héérlijk in de herfst als ontbijt of lunch. Arepa di pampuna: Antilliaanse pompoenpannenkoekjes met kaneel, blauwe bessen en frisse aalbessen bomvol vitaminen. Wij hebben verse pompoen gebruikt van de BinnensteBuiten moestuin, maar pompoen is nu natuurlijk lekker in het seizoen en werkelijk overal te vinden. Eet smakelijk!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Ontbijt

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pannenkoeken
    500 gr
    pompoen
  • 2
    eieren
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • 100 ml
    melk
  • 200 gr
    bloem
  • 1 eetlepel
    bakpoeder
  • 3 eetlepels
    suiker
  • olie om in de bakken
  • snufje zout
  1. Voor het bereiden van de pompoen verwijder eerst de zaadjes. Schil de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen met een klein beetje zout tot het gaar is. Giet af en laat goed uitlekken, dat het niet te nat wordt. Prak de pompoenstukjes fijn met een vork of pureer het tot een stevige puree.  

  2. Maak het pannenkoekenbeslag met de overige ingrediënten en voeg dit toe aan het mengsel van de pompoen. Samen wordt het een dik beslag, het lijkt dus niet op het beslag van gewone pannenkoeken, maar meer op American pancakes. Vind je het beslag toch net té dik? Voeg dan een beetje melk toe.  

  3. Bak de pannenkoekjes in de pan en gebruik per pannenkoek één eetlepel van het pompoen beslag, zodat het kleine pannenkoekjes worden. Keer ze natuurlijk om zodat ze aan beide kanten bakken en bruin worden.

  4. Stapel de pannenkoekjes op en serveer met suiker, stroop of honing, blauwe bessen en frisse aalbessen. 

  5. Heb je nu nog pompoen over? Maak dan één van deze lekkere recepten met pompoen.

  6. Geniet van je Arepa di pampuna!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.