Gnocchi met pompoenpuree en gerookt spek
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gnocchi500 gkruimige aardappelen
-
1eidooier
-
100 gbloem
-
•zout
-
Voor de pompoen puree1ui
-
2 tenenknoflook
-
1pompoen
-
400 mlgroentebouillon
-
Voor de bonen met spek1/2ui
-
1 teenknoflook
-
100 gspek
-
1 handjevuurbonen, of andere gedroogde bonen
-
•tijm, peterselie, salie
-
Voor de garnering•pompoenpitten
-
•pompoenpitolie
-
Begin met het maken van de gnocchi. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook ze gaar en stoom ze goed droog. Prak de aardappels fijn en doe ze in een kom. Laat iets afkoelen. Voeg de eidooier, de bloem en een snufje zout toe en meng tot er een deegbal ontstaat.
-
Rol kleine balletjes van het deeg. Haal deze over de achterkant van een vork om er een ribbeltje in te krijgen. Doe de gnocchi in een pan met kokend water en een beetje zout. Als ze gaan drijven, zijn ze gaar en schep je ze uit de pan.
-
Ga verder met de pompoenpuree. Snipper de ui en knoflook. Maak de pompoen schoon. Snijd eerst de onderkant van de pompoen en schil vervolgens de zijkanten. Schep de pitten met een lepel uit de pompoen. Snijd de pompoen in kleine stukken. Voeg alles bij elkaar in een pan en kook tot het gaar is. Pureer het geheel en breng op smaak met peper.
-
Snijd het spek in kleine reepjes en bak het kort. Snipper de ui en de knoflook en voeg ze toe aan het spek. Bak daar de vuurbonen en de gnocchi's bij. Gebruik je andere gedroogde bonen? Laat ze een nachtje weken voordat je ze gebruikt. Hak de kruiden fijn en voeg ze toe.
-
Leg een lepel pompoenpuree op het bord. Daarbovenop gaan de gnocchi's. Leg daar de bonen tussen. Schep er een lepel met spek en ui overheen. Maak af met geroosterde pompoenpitten en wat druppels pompoenpitolie.
- Geniet van je zelfgemaakte gnocchi!