Gijs en Ramon

Pannenkoeken met dulce de leche

Om de trouwdag van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima te vieren, maken Gijs Staverman en Ramon Brugman pannenkoeken met dulce de leche. Geniet nu ook zelf van deze favoriet van Máxima! 

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pannenkoeken
    250 gram
    bloem
  • 2
    eieren
  • 500 ml
    melk
  • snufje zout
  • 1
    klont boter om in te bakken
  • Voor de dulce de leche
    1
    blikje gecondenseerde melk
  1. Mix de bloem met de eieren en de melk in een ruime kom. Voeg het zout toe. Roer nog even goed door zodat er geen klontjes in het beslag zitten. Smet een klontje boter en doe 1 soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goud geel. 

  2. Doe het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en kook deze 3 uur. Ja inderdaad je leest het goed. 3 uur! Mocht je een houtkachel hebben zet je pannetje dan daar op. Scheelt een hoop energie.

  3. Laat het blikje afkoelen en maak het open. Roer de karamel glad en smeer het op de pannenkoeken. Rol ze op en probeer je vingers niet op te eten. 

  4. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.