8 minuten

Aromatische olie in Amsterdam

Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam, waar hij tussen de kruiden en groenten Walter Abma ontmoet. Van huis uit was Walter al bezig met groenten en kruiden die puur en echt zijn en thuis deed hij zijn overgebleven kruiden altijd al in zijn olijfolieflesje. De flesjes waren bij vrienden en familie niet aan te slepen dus inmiddels produceert hij die op grotere schaal, samen met zijn zoon Cesar Abma.
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Groentesoep 1 - crème van knolselderij met champignon
    300 g
    knolselderij schoon en gesneden in blokjes
  • 100 g
    champignons gewas en in 2 gesneden
  • 1
    uien schoon en fijn gesnipperd
  • zout peper
  • 40 g
    boter
  • 1/2 l
    melk
  • 200 g
    rode kool
  • 1
    rode ui
  • 150 g
    rode bietjes
  • 40 g
    boter
  • ½ dl water
  • 200 g
    wortelen
  • 1 dl
    sinaasappelsap
  • 1 el
    suiker
  • 2 el
    olijfolie
  • zout peper
  • De cracker
    4
    crackers
  • 150 g
    geitenkaas
  • 1 tl
    citroenolie
  • 1
    courgettebloem
  • zout peper
  1. Schil de knolselderij en snij hem in blokjes, maak de champignons schoon en snij ze in tweeën.

  2. Snipper de uit en bak de ui in een pan met boter zout en peper totdat de ui mooi glanzend is.

  3. Doe de champignons bij de pan met uien en 5 min daarna de blokjes knolselderij met de melk. Laat dit alles koken totdat de groenten goed gaar zijn.

  4. Als de groenten gaar zijn mix je alles tot een gebonden soep en bewaar je het.

  5. Bak de uien en de rodekool samen met de boter en zout en peper in een pan.

  6. Na 10 minuten doe je het water in de pan en laat het stoven totdat het goed gaar is.

  7. Pureer de groenten tot een gebonden soep en bewaar het.

  8. Was en schil de wortelen en snij het in kleine stukjes en bak de wortelen in een pannetje met een scheutje olijfolie.

  9. Na 10 minuutjes zachtjes bakken doe je 2 eetlepels suiker erbij en laat het nog 5 minuten doorkoken. Doe vervolgens de sinaasappelsap erbij en laat het rustig doorkoken totdat de wortelen gaar zijn.

  10. Pureer de wortelen en maak de soep op smaak met zout en peper.

  11. Meng geitenkaas met de citroenolie en maak op smaak met zout en peper.

  12. Smeer wat van het mengsel op de cracker en doe er wat van de courgettebloem erop.

  13. Voor de opmaak warm je alle groentensoepjes op en pak je 4 diepe soepborden. Schenk allereerst wat van de wortelsoep in het bord, vervolgens schenk je in het midden wat van de rode kool en bietjes soep en als laatste giet je daar in het midden wat van de knolselderijsoep. Besprenkel de soep met wat rozemarijnolie.

  14. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.