Auberginestoof met Libanees brood - Lekkere Track

Auberginestoof met Libanees brood en yoghurt-tahin dip

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke auberginestoof met yoghurt-tahin dip, geroosterde amandelen en toast van Libanees brood.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de auberginestoof:
    1
    rode ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    aubergine
  • 4
    kleine tomaten
  • 2 tl
    harissa
  • olijfolie
  • zout
  • Voor de yoghurt-tahin dip:
    200 ml
    dikke (Griekse) yoghurt
  • 3 el
    tahin
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  • Voor Libanese toast:
    4
    Libanese broden
  • olijfolie
  • za’atar
  • zout
  • Voor de garnering:
    geroosterde amandelen
  • 1/2
    bos bladpeterselie
  • 10
    blaadjes munt
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Begin met het maken van de auberginestoof. Snijd de ui, knoflook en aubergine. Bak aan in een flinke scheut olijfolie.

  3. Pas als de aubergine mooi hard gebakken is, voeg je de tomaten toe die doormidden zijn gesneden. Bak dit goed aan. Haal het uit de pan en hak fijn met een mes.

  4. Doe het terug in de pan en voeg de harissa toe met een klein scheutje water. Bak het tot het de juiste dikte heeft en laat het wat afkoelen. Serveer het straks in het midden van de yoghurt-tahin dip.

  5. Meng voor de dip de yoghurt en tahin. Roer het goed door, zodat het mooi glad is. Knijp de citroen er op uit en voeg wat zout en peper toe. Smeer het uit op een bord.

  6. Snijd de Libanese broden in stukken. Leg het op een bakplaat en besprenkel het met olijfolie.

  7. Strooi hier wat za’atar overheen samen met wat zout. Zet in een oven op 180 graden en bak het 4-6 minuten, tot het krokant is.

  8. Hak alle ingrediënten voor de garnering fijn en strooi voor het serveren over het gerecht.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.