Mini pavlova's - Lekkere Track

Mini pavlova's met room, honing en verse aardbeien

Chef-kok Ramon Brugman maakt een zoete lekkernij: mini pavlova's met room, honing, heerlijke Hollandse aardbeien en pistachenootjes.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pavlova:
    3
    eieren (alleen eiwit)
  • 150 gram
    suiker (voor kloppen)
  • 150 gram
    suiker (voor spatelen)
  • Voor de gezoete room:
    150 ml
    crème fraîche
  • 150 ml
    slagroom
  • 50 ml
    honing
  • 1
    vanillepeul
  • Voor de decoratie:
    1
    bakje Hollandse aardbeien
  • 1
    handje pistachenoten
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.

  2. Klop de eiwitten op terwijl je langzaam de suiker toevoegt. Als het schuim stevig en taai is, spatel je de andere suiker er doorheen.

  3. Spuit doppen van het schuim op een bakplaat en maak er met een lepel een gaatje in. Zet ze in de oven op 100 graden voor ongeveer 1 uur.

  4. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Dan kun je ze pas oppakken.

  5. Klop de ingrediënten voor de gezoete room samen op zoals je doet met slagroom. Het wordt iets minder stevig. Doe het in een spuitzak en vul de gaatjes van de pavlova met de room.

  6. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze netjes op de pavlovas. Hak de pistache en strooi er overheen.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.