Mini pavlova's met room, honing en verse aardbeien
Chef-kok Ramon Brugman maakt een zoete lekkernij: mini pavlova's met room, honing, heerlijke Hollandse aardbeien en pistachenootjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pavlova:3eieren (alleen eiwit)
-
150 gramsuiker (voor kloppen)
-
150 gramsuiker (voor spatelen)
-
Voor de gezoete room:150 mlcrème fraîche
-
150 mlslagroom
-
50 mlhoning
-
1vanillepeul
-
Voor de decoratie:1bakje Hollandse aardbeien
-
1handje pistachenoten
-
Verwarm de oven voor op 100 graden.
-
Klop de eiwitten op terwijl je langzaam de suiker toevoegt. Als het schuim stevig en taai is, spatel je de andere suiker er doorheen.
-
Spuit doppen van het schuim op een bakplaat en maak er met een lepel een gaatje in. Zet ze in de oven op 100 graden voor ongeveer 1 uur.
-
Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Dan kun je ze pas oppakken.
-
Klop de ingrediënten voor de gezoete room samen op zoals je doet met slagroom. Het wordt iets minder stevig. Doe het in een spuitzak en vul de gaatjes van de pavlova met de room.
-
Snijd de aardbeien doormidden en leg ze netjes op de pavlovas. Hak de pistache en strooi er overheen.
- Eet smakelijk!