Lekkere track bonendip pita crackers - lief gebaar

Crackers van pitabroodjes met een frisse bonendip

Een lekkere snack voor weinig geld: dát zet chef-kok Ramon Brugman vandaag op tafel. Hij maakt crackers van pitabroodjes en serveert deze met een mooi gedecoreerde bonendip.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 25 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de bonendip:
    200 gram
    uitgelekte bonen (wit, bruin, zwart, etc.)
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    tomaat
  • 1
    citroen (of 1 el azijn)
  • 1 tl
    pittigheid (sambal, sriracha, harissa of een halve rode peper)
  • zout en peper
  • Voor de pita crackertjes:
    5
    pitabroodjes
  • 1
    teentje knoflook
  • 150 ml
    olie
  • 1/2 tl
    paprikapoeder
  • zout en peper
  • Decoratie van de dip:
    1
    rode ui (of 1/2 rode paprika, of 2 stengels bosui)
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Begin met de bonendip. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef en doe ze in een kom.

  3. Snijd de knoflook en tomaat fijn en voeg toe. Doe daar het sap van een citroen bij, de theelepel sambal en breng op smaak met zout en peper.

  4. Pureer het met de staafmixer tot een dip. Doe de dip in een schaal.

  5. Snijd de decoratie fijn en strooi het bovenop de dip. Je kunt ook meerdere groenten combineren, zoals een beetje rode paprika en wat bosui.

  6. Snijd de pitabroodjes helemaal open zodat je twee helften krijgt. Snijd ze dan in vier puntjes en doe ze in een grote kom.

  7. Rasp de knoflook en meng dit met de olie. Voeg de paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper.

  8. Meng de gesneden pitabroodjes met de op smaak gebrachte olie. Roer goed om zodat de olie en de specerijen overal op de pita crackers zit.

  9. Verdeel de pita crackers op een bakplaat met bakpapier en zet deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 12 minuten.

  10. Als de pita broodjes krokant zijn geworden en licht beginnen te kleuren, haal je de bakplaat uit de oven. Laat ze goed afkoelen en serveer dan met de gedecoreerde dip.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.