Crackers van pitabroodjes met een frisse bonendip
Een lekkere snack voor weinig geld: dát zet chef-kok Ramon Brugman vandaag op tafel. Hij maakt crackers van pitabroodjes en serveert deze met een mooi gedecoreerde bonendip.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de bonendip:200 gramuitgelekte bonen (wit, bruin, zwart, etc.)
-
1teentje knoflook
-
1tomaat
-
1citroen (of 1 el azijn)
-
1 tlpittigheid (sambal, sriracha, harissa of een halve rode peper)
-
•zout en peper
-
Voor de pita crackertjes:5pitabroodjes
-
1teentje knoflook
-
150 mlolie
-
1/2 tlpaprikapoeder
-
•zout en peper
-
Decoratie van de dip:1rode ui (of 1/2 rode paprika, of 2 stengels bosui)
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Begin met de bonendip. Laat de bonen goed uitlekken in een zeef en doe ze in een kom.
-
Snijd de knoflook en tomaat fijn en voeg toe. Doe daar het sap van een citroen bij, de theelepel sambal en breng op smaak met zout en peper.
-
Pureer het met de staafmixer tot een dip. Doe de dip in een schaal.
-
Snijd de decoratie fijn en strooi het bovenop de dip. Je kunt ook meerdere groenten combineren, zoals een beetje rode paprika en wat bosui.
-
Snijd de pitabroodjes helemaal open zodat je twee helften krijgt. Snijd ze dan in vier puntjes en doe ze in een grote kom.
-
Rasp de knoflook en meng dit met de olie. Voeg de paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Meng de gesneden pitabroodjes met de op smaak gebrachte olie. Roer goed om zodat de olie en de specerijen overal op de pita crackers zit.
-
Verdeel de pita crackers op een bakplaat met bakpapier en zet deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 12 minuten.
-
Als de pita broodjes krokant zijn geworden en licht beginnen te kleuren, haal je de bakplaat uit de oven. Laat ze goed afkoelen en serveer dan met de gedecoreerde dip.
- Eet smakelijk!