Bamisoep en eiersalade
Chef-kok Sharon de Miranda zorgt voor inspiratie met een snelle maar smakelijke maaltijd op deze 2e Paasdag. Ze maakt de favoriete maaltijd van haar zus: bamisoep met kip en een heerlijke eiersalade met brood daarbij. Lekker snel op tafel, als je deze dag op pad bent geweest.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten bamisoep400 gkippendijen
-
100 gtaugé
-
1stengel citroengras
-
1teen knoflook
-
1ui
-
100 gknoflookscheuten
-
1paksoi
-
1gele paprika
-
2 elketjap manis
-
1bosje bosui
-
100 gcherry tomaatjes
-
20 ggember
-
1kippenbouillonblokje
-
125 geiermie
-
•kokosolie
-
1 lwater
-
Ingrediënten eiersalade met brood10eieren
-
1 elgeraspte kaas
-
5blaadjes basilicum
-
6zongedroogde tomaatjes
-
•zout en peper
-
3 elmayonaise
-
1oerbrood ongesneden
-
Kook de eiermie volgens de verpakking, giet het af en spoel de eiermie koud af. Kook de eieren totdat ze hard zijn van binnen.
-
Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm. Hak de knoflook en gember fijn, snipper het uitje en fruit dit in wat kokosolie aan.
-
Bak de gesneden kippendijen 2 minuten, bak het citroengras mee en blus dit vervolgens af met 2 eetlepels ketjap manis.
-
Voeg het water en het bouillonblokje er aan toe en laat dit 10 minuten koken.
-
Was intussen de taugé, paksoi, Cherry tomaatjes, paprika en het bosuitje. Halveer de tomaatjes, snij de paprika, bosui en de paksoi in reepjes.
-
Als de soep gekookt heeft verdeel je de eiermie over 4 soepkommen. Schenk de soep er op en voeg wat paprika, bosui, Cherry tomaatjes, paksoi, taugé en wat knoflookscheuten er aan toe.
-
Snij de gekookte, hard gekookte eieren horizontaal en verticaal door de eiersnijder in een kom. Voeg de mayonaise toe.
-
Snij de tomaatjes en de basilicum zo fijn mogelijk. Vervolgens roer je alles, inclusief de geraspte kaas, door elkaar en breng je het op smaak met peper en zout
- Eet smakelijk!