Bamisoep en eiersalade

Bamisoep en eiersalade (64)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
90 personen

Chef-kok Sharon de Miranda zorgt voor inspiratie met een snelle maar smakelijke maaltijd op deze 2e Paasdag. Ze maakt de favoriete maaltijd van haar zus: bamisoep met kip en een heerlijke eiersalade met brood daarbij. Lekker snel op tafel, als je deze dag op pad bent geweest.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten bamisoep
    400 g
    kippendijen
  • 100 g
    taugé
  • 1
    stengel citroengras
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    ui
  • 100 g
    knoflookscheuten
  • 1
    paksoi
  • 1
    gele paprika
  • 2 el
    ketjap manis
  • 1
    bosje bosui
  • 100 g
    cherry tomaatjes
  • 20 g
    gember
  • 1
    kippenbouillonblokje
  • 125 g
    eiermie
  • kokosolie
  • 1 l
    water
  • Ingrediënten eiersalade met brood
    10
    eieren
  • 1 el
    geraspte kaas
  • 5
    blaadjes basilicum
  • 6
    zongedroogde tomaatjes
  • zout en peper
  • 3 el
    mayonaise
  • 1
    oerbrood ongesneden
  1. 1

    Kook de eiermie volgens de verpakking, giet het af en spoel de eiermie koud af. Kook de eieren totdat ze hard zijn van binnen.

  2. 2

    Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm. Hak de knoflook en gember fijn, snipper het uitje en fruit dit in wat kokosolie aan.

  3. 3

    Bak de gesneden kippendijen 2 minuten, bak het citroengras mee en blus dit vervolgens af met 2 eetlepels ketjap manis. 

  4. 4

    Voeg het water en het bouillonblokje er aan toe en laat dit 10 minuten koken.

  5. 5

    Was intussen de taugé, paksoi, Cherry tomaatjes, paprika en het bosuitje. Halveer de tomaatjes, snij de paprika, bosui en de paksoi in reepjes.

  6. 6

    Als de soep gekookt heeft verdeel je de eiermie over 4 soepkommen. Schenk de soep er op en voeg wat paprika, bosui, Cherry tomaatjes, paksoi, taugé en wat knoflookscheuten er aan toe.

  7. 7

    Snij de gekookte, hard gekookte eieren horizontaal en verticaal door de eiersnijder in een kom. Voeg de mayonaise toe.

  8. 8

    Snij de tomaatjes en de basilicum zo fijn mogelijk. Vervolgens roer je alles, inclusief de geraspte kaas, door elkaar en breng je het op smaak met peper en zout

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!