Bamisoep en eiersalade
Chef-kok Sharon de Miranda zorgt voor inspiratie met een snelle maar smakelijke maaltijd op deze 2e Paasdag. Ze maakt de favoriete maaltijd van haar zus: bamisoep met kip en een heerlijke eiersalade met brood daarbij. Lekker snel op tafel, als je deze dag op pad bent geweest.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten bamisoep400 gkippendijen
-
100 gtaugé
-
1stengel citroengras
-
1teen knoflook
-
1ui
-
100 gknoflookscheuten
-
1paksoi
-
1gele paprika
-
2 elketjap manis
-
1bosje bosui
-
100 gcherry tomaatjes
-
20 ggember
-
1kippenbouillonblokje
-
125 geiermie
-
•kokosolie
-
1 lwater
-
Ingrediënten eiersalade met brood10eieren
-
1 elgeraspte kaas
-
5blaadjes basilicum
-
6zongedroogde tomaatjes
-
•zout en peper
-
3 elmayonaise
-
1oerbrood ongesneden
-
Kook de eiermie volgens de verpakking, giet het af en spoel de eiermie koud af. Kook de eieren totdat ze hard zijn van binnen.
-
Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm. Hak de knoflook en gember fijn, snipper het uitje en fruit dit in wat kokosolie aan.
-
Bak de gesneden kippendijen 2 minuten, bak het citroengras mee en blus dit vervolgens af met 2 eetlepels ketjap manis.
-
Voeg het water en het bouillonblokje er aan toe en laat dit 10 minuten koken.
-
Was intussen de taugé, paksoi, Cherry tomaatjes, paprika en het bosuitje. Halveer de tomaatjes, snij de paprika, bosui en de paksoi in reepjes.
-
Als de soep gekookt heeft verdeel je de eiermie over 4 soepkommen. Schenk de soep er op en voeg wat paprika, bosui, Cherry tomaatjes, paksoi, taugé en wat knoflookscheuten er aan toe.
-
Snij de gekookte, hard gekookte eieren horizontaal en verticaal door de eiersnijder in een kom. Voeg de mayonaise toe.
-
Snij de tomaatjes en de basilicum zo fijn mogelijk. Vervolgens roer je alles, inclusief de geraspte kaas, door elkaar en breng je het op smaak met peper en zout
- Eet smakelijk!