3 minuten

Bananen pannenkoeken met havermout, appel en vanille-ijs

Chef-kok Sharon de Miranda gaat heerlijk pannenkoeken maken met banaan en havermout. Ze serveert ze met gebakken appel, aalbessen en een bolletje vanille-ijs. Dit is zo lekker!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Ontbijt

Recept

Ingrediënten

  • Voor de pannenkoeken
    200 gr
    havermoutbloem
  • 4
    bananen
  • 4 el
    Griekse yoghurt
  • 4
    eieren
  • 2 el
    chiazaad
  • 1 el
    bakpoeder
  • snufje zout
  • olie
  • Voor de garnering
    1
    citroen
  • 2
    appels
  • 2 dl
    kruisbessensap
  • 200 gr
    geleisuiker
  • vanille-ijs
  • aalbessen
  • olie
  1. Snijd de appel in kleine stukjes en bak ze kort in een klein scheutje olie. Blus de appelstukjes vervolgens af met de kruisbessensap. Voeg de geleisuiker en het sap van de citroen toe en laat het ongeveer 4 min koken met de deksel op de pan.

  2. Snijd de bananen klein en prak ze in een ruime kom met een vork fijn.

  3. Voeg de yoghurt en de eieren toe. Prak het door de bananen met een snufje zout, bakpoeder en de chiazaadjes.

  4. Maal de havermoutvlokken fijn en roer dit goed door het bananenmengsel. Het beslag is klaar.

  5. Bak vervolgens de pannenkoeken in een koekenpan (met een scheutje olie) aan beide kanten ongeveer 2 a 3 min gaar en goudbruin.

  6. Plaats 3 pannenkoeken op een bord met daarop de in suiker gebakken appels en een paar aalbessen. Maak het af met een bolletje vanille-ijs.

  7. Geniet van je bananen pannenkoeken!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda