3 minuten

Vlierbloesempannenkoeken alla Suzette met mascarponeroom en aardbeien

Chef-kok Ramon Brugman maakt vlierbloesempannenkoeken alla Suzette met mascarponeroom en aardbeien. Laat de bloesem weg als het niet in het seizoen is, de siroop geeft al heel veel smaak.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Pannenkoeken
    250 gr
    bloem
  • 2
    eieren
  • 500 ml
    melk
  • snufje zout
  • boter om in te bakken
  • vlierbloesemtakken
  • De saus
    75 gr
    suiker
  • 50 gr
    boter
  • 200 ml
    verse sinaasappelsap
  • rasp van een sinaasappel
  • 1
    citroen
  • Vlierbloesem
  • Zoete mascarpone
    200 gr
    mascarpone
  • 20 gr
    suiker
  • 1 bakje
    aardbeien
  1. Mix de bloem met de eieren en de melk in een ruime kom. Voeg het zout toe. Roer nog even goed door zodat er geen klontjes in het beslag zitten.

  2. Smelt een klontje boter in de pan en doe er 1 soeplepel beslag in. Leg daar de bloesem van vlierbloesem in met de bloemen naar beneden in het beslag. Als het beslag aan de bovenkant droog is trek je de tak van de pannenkoek af. De bloesem blijft dan zitten. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goud geel.

  3. Doe de suiker in een koekenpan en laat deze karamelliseren. Blus af met het sinaasappelsap en de boter. Voeg de rasp van sinaasappel toe en het sap van een halve citroen. Kook tot een dikke saus. Voeg wat bloesem toe en laat de pannenkoekjes hierin meekoken voor een minuut. Haal ze eruit en leg ze op een schaal.

     

  4. Roer de mascarpone en de suiker door elkaar en klop het een beetje luchtig. Serveer dit in een schaaltje naast de pannenkoeken.

  5. Maak de aardbeien schoon en snijdt ze door de helft. Serveer dit ook in een schaaltje naast de pannenkoeken.

  6. Geniet van deze heerlijke pannenkoeken!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.