Bavette met pasta in bechamelsaus
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
3 dlkalfsjus ingekookt tot 1 dl
-
3 elroom
-
50 ggroene peper (in potje in water)
-
4 stukkenbavette (vinkelap, ca. 120 g per persoon)
-
4witlofstronken: 2 x wit en 2 x rood
-
150 gkleine champignons
-
4 elolijfolie
-
200 gkleine pasta
-
60 groux (boter gemengd met bloem)
-
30 groomboter
-
2eidooiers
-
3 dlmelk
-
60 ggeraspte kaas
-
Begin met de bereiding van de pasta. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smeer een kleine schaal volledig in met een beetje boter.
-
Laat de boter smelten in een kleine pan. Doe de bloem erbij tot het een dikke massa wordt. Verwarm de melk en gooi die erbij en laat het een dikke bechamelsaus worden. Laat afkoelen.
-
Kook de pasta normaal, maar zorg er daarna voor dat de pasta droog is. Meng de eidooiers met de bechamelsaus. Meng vervolgens de bechamelsaus met de pasta. Leg de pasta in een schaal met de geraspte kaas erop. Verwarm 20 minuten in de voorverwarmde oven, maar laat het niet zwart worden, dus let op.
-
Snij alle champignon in reepjes. Snij de vinkelap in reepjes van 1 cm dik.
-
Halveer de witlof (2 helften per persoon) en bak ze 5 minuten in pan met 2 el olijfolie en zout en peper tot ze goudbruin zijn. Daarna doe je de champignons erbij en bak nog eens 3 minuten.
-
Doe de groene peper in een pan met de ingedikte kalfsjus en de 2 el room. Warm het op, maar laat het niet koken!
-
Doe 2 el olijfolie in een bakpan en laat goed warm worden. Doe de reepjes vlees erbij met zout en peper en bak voor 5 minuten.
-
Presentatie
Leg een goede lepel pasta op het midden van het bord. Doe wat reepjes vlees erop. Nappeer met wat groene pepersaus en leg er 2 halve witlof op met wat champignons.
- Eet smakelijk!