Biefstuk met zoetzure ui, Leuvense paté, amandelen en een biersausje

Leuven op een bordje! Onze chef-kok Leon Mazairac maakt een prachtig Belgisch gerecht met biefstuk, Leuvense paté, jus de veau, verse amandelen, groene tomaten, zoetzure uien en een sausje van Belgisch bier. Op en top lokaal!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4 stuks
    biefstuk/ tournedos
  • 100 gr
    Leuvense paté
  • 2
    groene tomaten
  • 1 dl
    jus de veau (kalfsjus)
  • 20 gr
    amandelen (of 1 kg verse amandelen)
  • 1 dl
    bier
  • zoetzure uien
  • boter
  • peper en zout
  1. Snijd de tomaten in blokjes. Zet de jus de veau op en voeg het bier en de zoetzure uien toe. Laat het vervolgens tot de juiste dikte inkoken.

  2. Kruid de tournedos en laat ze op temperatuur komen. Als de amandelen vers zijn, sla je ze, zodat je ze kunt pellen. Snijd ze in reepjes.

  3. Bak de tournedos in een bakpan direct gaar. Trancheer het en leg de tournedos in het midden van het bord. Doe de tomaatjes in de jus en giet het over de vlees. Leg de Leuvense paté in blokjes op het vlees.
     

  4. Geniet van je tournedos!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.