Recept: Broodje gegrilde biefstuk

4 januari 2018
Waardeer: 
(Totaal: 66 stemmen)
Stilstaand beeld van Broodje gegrilde biefstuk

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke gegrilde biefstuk met daarbij een salsa van tomaten en koriander. Daarbij maakt hij Turks brood, een salade met romainesla, cashewnoot en edamame bonen en uiteraard een zelfgemaakte dressing. Lekker!

4 personen

Ingrediënten voor Broodje gegrilde biefstuk

Ingrediënten voor de biefstuk:

  • 4 stuks bavette / vinkenlap 
  • olijfolie
  • zout en peper

Ingrediënten voor de salsa:

  • 3 tomaten
  • 1/4 bos verse koriander
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 1 el honing
  • zout en peper

Ingrediënten voor het Turks brood:

  • 500 gr fijne griesmeel
  • 1 zakje (13 gr) gist
  • 2 tl zout
  • 350 ml lauw water
  • 1 eierdooier
  • 1 el suiker
  • 1 scheutje olijfolie
  • sesamzaad

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 grote krop romaine sla
  • 100 gr cashewnoten
  • 100 gr edamame bonen/sojabonen
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 avocado

Ingrediënten voor de dressing:

  • 50 ml azijn
  • 150 ml olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de uien en knoflook fijn en bak deze heel kort aan in een beetje olijfolie. Laat het even afkoelen. 

  2. 2

    Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de peper en de koriander fijn en meng alles door elkaar in een kom. 

  3. 3

    Knijp de citroen erbij en voeg de honing toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Maak nu het Turks brood. Los de gist op in het lauwwarme water. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed het deeg in 7 minuten tot een glad deeg.

  5. 5

    Maak hier een platte bol van en laat een half uur rijzen onder een theedoek. 

  6. 6

    Meng de eidooier met de olie en smeer daar het brood mee in. Strooi er het sesamzaad er over.

  7. 7

    Duw je vingers in het deeg voor het bewerking van de vorm. En rek het deeg wat uit.

  8. 8

    Bak het brood op 200 graden in ongeveer 20 minuten af.

  9. 9

    Doe alle ingrediënten voor de dressing, behalve de olie in een kom. Voeg nu druppel gewijs de olie toe terwijl je goed blijft roeren met een garde. Breng op smaak met zout en peper.

  10. 10

    Pluk voor de salade de bladen van de sla en was ze. Laat ze goed uit lekken.

  11. 11

    Kook de edamame bonen/sojabonen af. Snij de komkommer, tomaat en rode ui. Haal de pit uit de avocado en snij deze in plakjes. 

  12. 12

    Leg de bladen op een bord en vul de bladen met de gesneden groenten. Besprenkel ze met de dressing.

  13. 13

    Bestrooi de bavette met peper en zout en bak ze kort tot dat ze gaar zijn zoals gewenst.

  14. 14

    Laat de bavette ongeveer vijf minuutjes rusten.

  15. 15

    Snij het vlees en beleg de broodjes met de salsa en de bavette.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter