Broodje gegrilde biefstuk

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke gegrilde biefstuk met daarbij een salsa van tomaten en koriander. Daarbij maakt hij Turks brood, een salade met romainesla, cashewnoot en edamame bonen en uiteraard een zelfgemaakte dressing. Lekker!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten voor de biefstuk
    4
    stuks bavette/vinkenlap
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Ingrediënten voor de salsa
    3
    tomaten
  • 1/4
    bos verse koriander
  • 1
    rode ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    citroen
  • 1
    rode peper
  • 1 el
    honing
  • zout en peper
  • Ingrediënten voor het Turks brood
    500 g
    fijne griesmeel
  • 13 g
    1 zakje gist
  • 2 tl
    zout
  • 350 ml
    lauw water
  • 1
    eierdooier
  • 1 el
    suiker
  • 1
    scheutje olijfolie
  • sesamzaad
  • Ingrediënten voor de salade
    1
    grote krop romaine sla
  • 100 g
    cashewnoten
  • 100 g
    edamame bonen/sojabonen
  • 2
    tomaten
  • 1/2
    komkommer
  • 1
    rode ui
  • 1
    avocado
  • Ingrediënten voor de dressing
    50 ml
    azijn
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honing
  • zout en peper
  1. Snij de uien en knoflook fijn en bak deze heel kort aan in een beetje olijfolie. Laat het even afkoelen. 

  2. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de peper en de koriander fijn en meng alles door elkaar in een kom. 

  3. Knijp de citroen erbij en voeg de honing toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Maak nu het Turks brood. Los de gist op in het lauwwarme water. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed het deeg in 7 minuten tot een glad deeg.

  5. Maak hier een platte bol van en laat een half uur rijzen onder een theedoek. 

  6. Meng de eidooier met de olie en smeer daar het brood mee in. Strooi er het sesamzaad er over.

  7. Duw je vingers in het deeg voor het bewerking van de vorm. En rek het deeg wat uit.

  8. Bak het brood op 200 graden in ongeveer 20 minuten af.

  9. Doe alle ingrediënten voor de dressing, behalve de olie in een kom. Voeg nu druppel gewijs de olie toe terwijl je goed blijft roeren met een garde. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Pluk voor de salade de bladen van de sla en was ze. Laat ze goed uit lekken.

  11. Kook de edamame bonen/sojabonen af. Snij de komkommer, tomaat en rode ui. Haal de pit uit de avocado en snij deze in plakjes. 

  12. Leg de bladen op een bord en vul de bladen met de gesneden groenten. Besprenkel ze met de dressing.

  13. Bestrooi de bavette met peper en zout en bak ze kort tot dat ze gaar zijn zoals gewenst.

  14. Laat de bavette ongeveer vijf minuutjes rusten.

  15. Snij het vlees en beleg de broodjes met de salsa en de bavette.

  16. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.