2 minuten
Carpaccio van bataat met kruidenmayonaise
Sharon maakt een carpaccio van haar favoriete groente: de bataat. Ze maakt het af met een heerlijke kruidenmayonaise.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
5divers gekleurde biologische zoete aardappelen (bataten)
-
5 elmayonaise
-
20 gverse dille
-
20 gverse munt
-
20 gplatte peterselie
-
1limoen
-
8kiwibessen (of cherrytomaatjes)
-
12zoete aardappel bladeren (of rucola)
-
•zoete aardappel chips (of chips naar smaak)
-
Breng een pan met water aan de kook en boen de zoete aardappelen schoon. Kook de zoete aardappelen 15 min in het gekookte water gaar.
-
Ga verder met het maken van de kruidenmayonaise. Snij de kruiden fijn en meng deze door de mayonaise samen met het sap van een halve limoen. Roer het goed door en de kruidenmayonaise is klaar.
-
Snij de zoete aardappelen in plakjes en verdeel deze over vier borden. Doe daarop een beetje kruidenmayonaise, een paar halve kiwibessen, het blad van de zoete aardappelplant en een paar zoete aardappel chipjes.
-
Lekker om erbij een watertje met bramen en frambozen te drinken!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.