Bietjes met zoete aardappel in zout-broodkorst
Recept
Ingrediënten
-
4kleine stevige bietjes
-
4kleine stevige zoete aardappels
-
400 g(spelt) bloem
-
2 elzuurdesem starter (of 1 el droge gist)
-
•grof zeezout
-
1bos verse laurierblaadjes
-
Schrob en boen de bietjes en zoete aardappels schoon. Prik ze eventueel in met een vork. Meng in een kom de bloem met de starter of gist en naar smaak wat zout en kneed tot een vrij stevig deeg.
-
Laat afgedekt onder een schone theedoek op een warme plek ruim 1 uur rijzen en verdubbelen in hoeveelheid. Verwarm de oven voor tot 180c. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 porties.
-
Pluk 8 blaadjes laurier. Druk elke portie deeg uit tot een dunne plak, leg hier een laurierblaadje op en plaats hierop een bietje of aardappel. Vouw het deeg zo om de groente, dat er geen gaatjes in zitten (anders ontsnapt de stoom).
-
Leg het pakketje op de bakplaat en ga zo door met de rest van het deeg en de groenten. Maak de bovenkant van elk deegballetjes vochtig met wat water en strooi er wat zeezout op. Bak in het midden van de hete oven in ca. 2 uur gaar, goudbruin en knapperig.
-
Halveer ze pas aan tafel met een broodmes. Lekker met wat frisgroene olijfolie, ricotta en olijven.
- Eet smakelijk!