
Black Angus entrecote met chimichurri, zoetzure rode ui en avocadocrème
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk gerecht: Black Angus entrecote met chimichurri, zoetzure rode ui en avocadocrème.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Entrecote1entrecote
-
1 elroomboter
-
2 tenenknoflook
-
•een paar takjes tijm
-
•zout en peper
-
Zoetzure rode ui2rode uien
-
100 mlazijn
-
100 mlwater
-
100 grsuiker
-
1 tlmosterdzaad
-
1 bladlaurier
-
Chimichurri1 bosoregano
-
10 takjestijm
-
1 bosbladpeterselie
-
1 bosbieslook
-
4 tenenknoflook
-
1rode peper
-
1rode ui
-
1 tlmosterd
-
2 elrode wijnazijn
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Avocadocrème1avocado
-
1 teenknoflook
-
1citroen
-
•zout en peper
-
opmaak1stronk witlof
-
Laat de boter smelten in een koekenpan en kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees met de tenen knoflook en de tijm in de boter tot rosé of medium-rare. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in een stuk aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd het vlees in dunne plakken en leg het op het bord.
-
Voor de zoetzure rode ui snijd je de uien in dunne ringen en doe ze in een schoon potje met deksel. Doe de rest van de ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Giet over de uien en doe de deksel op de pot. Laat minimaal 30 minuten staan voor gebruik.
-
Ga aan de slag met chimicurri. Ris de blaadjes van de oregano en tijm. Hak de bladpeterselie, bieslook, oregano- en tijmbladeren fijn. Snijd de knoflook, rode peper en ui fijn. Doe alles samen in een kom en voeg de mosterd en azijn toe. Voeg naar smaak olijfolie, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar het in schone potjes. De chimichurri is zeker een maand houdbaar in de koelkast.
-
Prak de avocado en hak de knoflook fijn. Meng samen met citroensap, peper en zout tot een mooie crème.
-
Snijd de witlof in stukken en haal ze door de chimichurri. Verdeel over de borden en leg hierop het vlees, de zoetzure uien en avocadocrème.
- Geniet van je entrecote met chimichurri!
