Steak van geroosterde knolselderij met pepersaus en parmezaankoek
Een heerlijk en verrassend gerecht voor de feestdagen: Chef-kok Ramon Brugman creëert een vegetarische steak van knolselderij met een romige pepersaus en knapperige parmezaankoek. Als dat niet smullen wordt!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de steak van knolselderij:1knolselderij
-
•olijfolie
-
1 elboter
-
1 teenknoflook
-
4 takkentijm
-
4 elsojasaus
-
Voor de parmezaankoek:1/4blok Parmezaanse kaas
-
Voor de pepersaus:1kleine ui
-
30 grboter
-
25 grbloem
-
150 mlgroentebouillon
-
50 mlroom
-
3 elzachte groene peperkorrels
-
2 takkenpeterselie fijngehakt
-
•zout en peper
-
Was de knolselderij en smeer de buitenkant in met olijfolie, zout en peper. Wikkel hem in aluminiumfolie en leg hem in de oven op 170 graden gedurende 1,5 uur. Laat de knolselderij afkoelen en snijd er vervolgens plakken van.
-
Bak de plakken in roomboter samen met een gekneusde teen knoflook en enkele takjes tijm tot ze goudbruin zijn. Draai ze om, voeg een extra klontje boter en de sojasaus toe en laat ze mooi karamelliseren. Schep de bakboter over de plakken en bak ze nog even door tot ze gaar zijn en alle smaken goed zijn opgenomen.
-
Rasp de kaas in een warme, droge koekenpan en bak totdat deze volledig gesmolten is. Haal de kaaskoek voorzichtig los en draai hem om. Bak kort aan de andere kant en haal ze uit de pan. De koek wordt pas krokant wanneer hij is afgekoeld.
-
Voor de pepersaus: Snipper de ui zo fijn mogelijk en fruit deze aan in de boter. Voeg de bloem toe en roer goed door de boter. Bak dit zachtjes ongeveer 1 minuut mee.
-
Voeg de helft van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Voeg daarna de rest van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de room en peperkorrels toe en laat het zachtjes 2 à 3 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en wat versgehakte peterselie.
Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappelen en gekookte broccoli.
- Geniet van je knolselderij steak met pepersaus en parmezaankoek!