2 minuten

Entrecote met gekonfijte ui, rode biet, julienne van witlof en citrus mayo

Een feestelijk bordje met veel kleur! Een malse entrecote met gekonfijte ui, fijngesneden witlof, rode biet, een Franse vinaigrette met wortel, een flinke dot citrus mayonaise, wat frisse peterselie én knapperige pistachenootjes. Top recept van onze culinair expert Alain Caron!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Voor de entrecote
    2
    stukken entrecote (200 gr per stuk)
  • 1
    klein potje pesto
  • 1
    klein potje citrus mayonaise
  • gekonfijte ui
  • 20
    radijsjes
  • 2
    lange bieten (crapaudine)
  • 2
    kleine kroppen rode witlof (julienne gesneden)
  • 6
    takken platte peterselie (alleen de blaadjes)
  • 40 gr
    pistachenootjes (gepeld en fijn gemalen)
  • Voor de dressing
    1
    grote sjalot (gepeld en fijngesneden)
  • 1
    wortel (heel klein gesneden)
  • 4
    lepels olijfolie
  • 2
    lepels balsamicoazijn
  • sap van de entrecote erbij
  1. Snijd de radijsjes fijn en meng het met de dressing. Laat de bietjes met een zeef uitlekken. Pel de 2 bieten, snijd ze in lange stukken en snijd de kroppen rode witlof fijn (julienne).

  2. Voor de dressing meng je het fijngesneden sjalotje, wortel samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en het sap van de gebakken entrecote. 

  3. Bak de entrecotes met 1 lepel olijfolie en 40 gr boter, samen met wat zout en peper. Zorg ervoor dat de koekenpan goed warm is. Bak het vlees gedurende 3 minuten per kant. 

  4. Vervolgens stop je het vlees 5 minuten in de oven op 180 graden. Dan 5 minuten laten rusten. Snijd vervolgens de 2 entrecotes in dunne plakjes en leg ze even apart. 

  5. Pak een goede lepel pesto (Alain maakt de pesto zelf met dragon, maar een potje pesto uit de winkel kan natuurlijk ook). Smeer de pesto op het bord. Leg een halve biet in het midden van het bord. Drapeer er dan een paar plakjes entrecote erover. 

  6. Pak nu een lepeltje citrus mayonaise en strijk dit op het bord naast het vlees en leg ook een flinke opscheplepel met de witlof erbij met nog wat extra dressing erover. 

  7. Je bent bijna klaar! Hak de pistachenootjes fijn en strooi er wat over het vlees. Maak het af met een paar blaadjes van de platte peterselie.

  8. Geniet van je entrecote !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.