Entrecote met gekonfijte ui, rode biet, julienne van witlof en citrus mayo
Een feestelijk bordje met veel kleur! Een malse entrecote met gekonfijte ui, fijngesneden witlof, rode biet, een Franse vinaigrette met wortel, een flinke dot citrus mayonaise, wat frisse peterselie én knapperige pistachenootjes. Top recept van onze culinair expert Alain Caron!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de entrecote2stukken entrecote (200 gr per stuk)
-
1klein potje pesto
-
1klein potje citrus mayonaise
-
•gekonfijte ui
-
20radijsjes
-
2lange bieten (crapaudine)
-
2kleine kroppen rode witlof (julienne gesneden)
-
6takken platte peterselie (alleen de blaadjes)
-
40 grpistachenootjes (gepeld en fijn gemalen)
-
Voor de dressing1grote sjalot (gepeld en fijngesneden)
-
1wortel (heel klein gesneden)
-
4lepels olijfolie
-
2lepels balsamicoazijn
-
•sap van de entrecote erbij
-
Snijd de radijsjes fijn en meng het met de dressing. Laat de bietjes met een zeef uitlekken. Pel de 2 bieten, snijd ze in lange stukken en snijd de kroppen rode witlof fijn (julienne).
-
Voor de dressing meng je het fijngesneden sjalotje, wortel samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en het sap van de gebakken entrecote.
-
Bak de entrecotes met 1 lepel olijfolie en 40 gr boter, samen met wat zout en peper. Zorg ervoor dat de koekenpan goed warm is. Bak het vlees gedurende 3 minuten per kant.
-
Vervolgens stop je het vlees 5 minuten in de oven op 180 graden. Dan 5 minuten laten rusten. Snijd vervolgens de 2 entrecotes in dunne plakjes en leg ze even apart.
-
Pak een goede lepel pesto (Alain maakt de pesto zelf met dragon, maar een potje pesto uit de winkel kan natuurlijk ook). Smeer de pesto op het bord. Leg een halve biet in het midden van het bord. Drapeer er dan een paar plakjes entrecote erover.
-
Pak nu een lepeltje citrus mayonaise en strijk dit op het bord naast het vlees en leg ook een flinke opscheplepel met de witlof erbij met nog wat extra dressing erover.
-
Je bent bijna klaar! Hak de pistachenootjes fijn en strooi er wat over het vlees. Maak het af met een paar blaadjes van de platte peterselie.
- Geniet van je entrecote !