
Snelle pinchos met zoete ui, paprika en Ibérico secreto
Perfect knapperige pincho's! Maak deze snelle Spaanse snacks van onze chef-kok Ramon Brugman. Een krokant broodje met Ibérico secreto (een mals stuk varkensvlees) zoete uien en romesco. Een typisch Catalaanse saus gemaakt van gerookte paprika, tomaat, knoflook en noten. Zo kom jij de koude wintermaanden wel door.
Recept
Ingrediënten
-
Voor de zoete ui:2sjalotten
-
1 scheutazijn
-
2 elhoning
-
1 takverse tijm
-
•zout en peper
-
Voor de toast:1bruin stokbrood
-
1 teenknoflook
-
•olijfolie
-
1 stukIbérico secreto
-
Voor de romesco saus:1rode paprika
-
1 teenknoflook
-
40 grgeroosterde amandelen
-
1 mespuntgerookte paprikapoeder
-
1 mespuntkomijnpoeder
-
1citroen
-
1 scheutolijfolie
-
•zout en peper
-
Snijd de sjalot in ringen en doe ze in een pan met de azijn, honing en tijm. Breng op smaak met een beetje zout en peper en breng aan de kook. Als het zout en de honing zijn opgelost zet je het vuur uit.
-
Rooster de paprika boven het vuur tot hij zwart geblakerd is. Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes.
-
Besprenkel de plakjes met olijfolie en smeer ze in met de knoflook. Bak ze krokant in een hete pan.
-
Hak de amandelen en een teen knoflook fijn. Schraap de zwarte schil van de paprika met een mes en haal de zaadlijst eruit.
-
Snijd het overgebleven vruchtvlees fijn en doe samen met de amandelen, knoflook, sap van een citroen, de olijfolie, het paprikapoeder en de komijn in een kom. Roer alles en zet aan de kant.
-
Breng de secreto op smaak met zout en peper. Bak in een droge hete pan tot het vlees gaar is. Wikkel het vlees in bakpapier en laat het even rusten. Snijd het in dunne plakjes.
-
Beleg de plakjes brood met de romesco en de plakjes Ibérico secreto. Garneer met de ingelegde sjalot en eventueel wat bieslook. Eet smakelijk!
- Geniet van je Spaanse pinchos !
