Bladerdeeg met roomkaas en honing
''Laat op de avond rond middernacht neem ik even een momentje voor mezelf.'' Gedurende de ramadan delen onze kijkers hun favoriete recepten die je tijdens de ramadan kan klaarmaken. En die natuurlijk ook lekker zijn als je niet meedoet aan deze vastenmaand.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
4vellen bladerdeeg
-
2 elroomkaas
-
1ei
-
•honing
-
•amandelen
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Leg de 4 vellen bladerdeeg plat op het aanrecht neer.
-
Neem een kleine eetlepel roomkaas per vel. Smeer deze op ieder vel. Laat hierbij de randen vrij in verband met het dichtvouwen.
-
Vouw het bladerdeeg dicht.
-
Smeer de eidooier over het bladerdeeg heen.
-
Leg de hapjes 15 minuten in de oven.
-
Verdeel de honing met een kwastje over het bladerdeeg.
-
Strooi de amandelen over het bladerdeeg heen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.