Bladerdeeg met roomkaas en honing

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Afbeelding
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
38 personen

''Laat op de avond rond middernacht neem ik even een momentje voor mezelf.'' Gedurende de ramadan delen onze kijkers hun favoriete recepten die je tijdens de ramadan kan klaarmaken. En die natuurlijk ook lekker zijn als je niet meedoet aan deze vastenmaand. 

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
2
  • 4
    vellen bladerdeeg
  • 2 el
    roomkaas
  • 1
    ei
  • honing
  • amandelen

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. 2

    Leg de 4 vellen bladerdeeg plat op het aanrecht neer.

  3. 3

    Neem een kleine eetlepel roomkaas per vel. Smeer deze op ieder vel. Laat hierbij de randen vrij in verband met het dichtvouwen. 

  4. 4

    Vouw het bladerdeeg dicht.

  5. 5

    Smeer de eidooier over het bladerdeeg heen.

  6. 6

    Leg de hapjes 15 minuten in de oven.

  7. 7

    Verdeel de honing met een kwastje over het bladerdeeg. 

    [[{"fid":"172532","view_mode":"full_width","fields":{"format":"full_width","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_width","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":591,"width":948,"style":"height: 312px; width: 500px;","class":"media-element file-full-width","data-delta":"2"}}]]
  8. 8

    Strooi de amandelen over het bladerdeeg heen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!