Recept: Bladerdeeg met roomkaas en honing

20 juni 2017
Waardeer: 
(Totaal: 4 stemmen)

''Laat op de avond rond middernacht neem ik even een momentje voor mezelf.'' Gedurende de ramadan delen onze kijkers hun favoriete recepten die je tijdens de ramadan kan klaarmaken. En die natuurlijk ook lekker zijn als je niet meedoet aan deze vastenmaand. 

Het negende recept is van Naima Ben Kaddour (33).

Naima woont met haar man en twee zoons in Zaltbommel. Naima is erg bezig met voeding en net begonnen met een studie voor voedingsdeskundige. Tijdens de ramadan heeft Naima duidelijk gekozen voor geen zoetigheden, suikers of deegwaren. Alleen maar gezonde maaltijdsalades en fruitsapjes. Maar er is één kleine uitzondering! Dit kleine bladerdeeghapje. “Ik heb dit recept van mijn zus Karima. We zaten tijdens de ramadan ooit te fantaseren, wat zouden we kunnen maken? Het moest makkelijk en anders zijn. En zo kwamen we op de combinatie van honing, amandelen en roomkaas. Zo simpel. Het is tijdens de ramadan het perfecte hapje. Laat op de avond, rond middernacht neem ik even een momentje voor mezelf. Maak ik er een kopje koffie erbij…Heerlijk.”

2 personen

Ingrediënten voor Bladerdeeg met roomkaas en honing

Ingrediënten voor het bladerdeeg met roomkaas en honing:

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 2 eetlepels roomkaas (1 per vel)
  • 1 ei
  • honing
  • amandelen

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. 2

    Leg de 4 vellen bladerdeeg plat op het aanrecht neer.

  3. 3

    Neem een kleine eetlepel roomkaas per vel. Smeer deze op ieder vel. Laat hierbij de randen vrij in verband met het dichtvouwen. 

  4. 4

    Vouw het bladerdeeg dicht.

  5. 5

    Smeer de eidooier over het bladerdeeg heen.

  6. 6

    Leg de hapjes 15 minuten in de oven.

  7. 7

    Verdeel de honing met een kwastje over het bladerdeeg. 

  8. 8

    Strooi de amandelen over het bladerdeeg heen. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter