3 minuten

Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas

Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken. En zo geschiedde: In het Brabantse Veghel stookt Erwin nu verschillende gins met krachtige kruiden en een diepe smaak. Bloemen, citrus en kaneel, hij draait er zijn hand niet meer voor om. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer gaan graag proeven bij deze nieuwbakken stoker.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pannenkoekjes
    150 g
    boekweitmeel
  • 150 cl
    melk
  • een snufje zout
  • 3
    eieren
  • 1 tl
    Arganolie (om in te bakken)
  • Voor de vulling
    200 g
    geroosterde auberginepuree (vooraf maken in de oven)
  • 6
    dadels
  • 1
    bakje mini champignons
  • 100 g
    zachte schapenkaas (of feta)
  • 100 g
    gekookte linzen
  • 1
    teentje knoflook
  • Voor de afwerking
    1
    bergmotcitroen
  • munt
  • koriander
  • Voor vinaigrette
    1 el
    Arganolie
  • 1 tl
    oranjebloesemwater
  1. Meng het boekweitmeel met de melk en de eieren en een snufje zout.

  2. Laat 20 minuten staan in de koelkast.

  3. Bak vervolgens de pannenkoekjes in de Arganolie en leg ze apart.

  4. Bak de champignons met wat geplette knoflook en stoof verder met de auberginepuree.

  5. Meng de linzen met de schapenkaas.

  6. Leg de ingrediënten afgekoeld op het pannenkoekje (of serveer de gerechten apart, zodat iedereen zelf de ingrediënten naar behoeven op het pannenkoekje kan doen, beetje Mezze-achtig serveren).

  7. Werk de kruiden af met een vinaigrette van bergamot, oranjebloesem en Arganolie.

  8. Serveer als hapje vooraf met bijvoorbeeld een ouzo of een gin!

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.