Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas
Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken. En zo geschiedde: In het Brabantse Veghel stookt Erwin nu verschillende gins met krachtige kruiden en een diepe smaak. Bloemen, citrus en kaneel, hij draait er zijn hand niet meer voor om. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer gaan graag proeven bij deze nieuwbakken stoker.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pannenkoekjes150 gboekweitmeel
-
150 clmelk
-
•een snufje zout
-
3eieren
-
1 tlArganolie (om in te bakken)
-
Voor de vulling200 ggeroosterde auberginepuree (vooraf maken in de oven)
-
6dadels
-
1bakje mini champignons
-
100 gzachte schapenkaas (of feta)
-
100 ggekookte linzen
-
1teentje knoflook
-
Voor de afwerking1bergmotcitroen
-
•munt
-
•koriander
-
Voor vinaigrette1 elArganolie
-
1 tloranjebloesemwater
-
Meng het boekweitmeel met de melk en de eieren en een snufje zout.
-
Laat 20 minuten staan in de koelkast.
-
Bak vervolgens de pannenkoekjes in de Arganolie en leg ze apart.
-
Bak de champignons met wat geplette knoflook en stoof verder met de auberginepuree.
-
Meng de linzen met de schapenkaas.
-
Leg de ingrediënten afgekoeld op het pannenkoekje (of serveer de gerechten apart, zodat iedereen zelf de ingrediënten naar behoeven op het pannenkoekje kan doen, beetje Mezze-achtig serveren).
-
Werk de kruiden af met een vinaigrette van bergamot, oranjebloesem en Arganolie.
-
Serveer als hapje vooraf met bijvoorbeeld een ouzo of een gin!
- Eet smakelijk!