Bowl met rijstnoedels en tempeh
Eten uit een kommetje, dat is pas comfortfood. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gerecht in een smaakvolle bowl met onder andere rijstnoedels, tempeh, avocado en tofu. Daarbij bakt ze emping, een soort kroepoek. Vegetarisch én snel op tafel, wat een feest.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 grijstnoedels
-
200 gtempeh
-
200 gtofu
-
1avocado
-
2eieren
-
100 gtaugé
-
2rode uien
-
1 dlazijn
-
2 elsuiker
-
1el hoisinsaus
-
2 elsesamolie
-
1limoen
-
1 elsesamzaad
-
1handje rauwe emping
-
1bosje bosui
-
1bosje koriander
-
•peper en zout
-
Benodigdheden•frituurpan
-
Klop de eieren los.
-
Snij de tofu in blokjes van ongeveer 3 cm en dep deze een beetje droog met wat keukenpapier. Haal ze door de geklopte eieren en bak ze in een koekenpan met een beetje olie rondom goudbruin, ongeveer 2 min per kant.
-
Snij de tempeh in kleine blokjes van ongeveer 2 cm dik. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de tempeh goudbruin met de hoisinsaus.
-
Snij de rode ui in ringen en breng deze op smaak met warme azijn, de suiker en een snufje zout.
-
Verwarm de frituurpan op 190 graden en frituur de emping in 3 tot 5 seconden goudbruin. Laat het uitlekken op een stukje keukenpapier en strooi er wat zout naar smaak overheen.
-
Bereid de rijstnoedels volgens het etiket en breng ze op smaak met de sesamolie en wat zout.
-
Snij de avocado in plakjes en maak de bowl sierlijk op met alle ingrediënten. Strooi de sesamzaadjes erover, wat gesneden bosui, een paar blaadjes koriander en een partje limoen.
- Eet smakelijk!