Recept: Broodje Joris & Alain

14 december 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Broodje Joris & Alain
Zuurdesembrood is het mooiste product volgens bakker Joris van Voorthuizen. Samen met Alain maken ze een verrukkelijk broodje met biologisch zuurdesembrood.
4 personen

Ingrediënten voor Broodje Joris & Alain

  • zuurdesem brood van circa 1 kilo
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 100g rucola
  • 400g witte kool of spitskool, heel dun geschaafd
  • 20g oude kaas, geraspt
  • rasp van Boeddha’s hand -> Dit kan je ook vervangen door de rasp van een limoen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 4 el mayonaise (eventueel Japanse mayonaise)
  • 200g Parmaham
  • zout en peper
  • eventueel: 100 gram truffel, dun geschaafd
  • verder nodig: plastic folie

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Fruit de ui in olijfolie. Meng in een kom de ui, rucola, kool, kaas, limoenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten trekken

  2. 2

    Snij het brood in zijn geheel in de lengte door. Beleg de onderkant met Parmaham en eventueel met plakjes truffel. Verdeel de salade hier gelijkmatig overheen in een dikke laag van circa 1 centimeter. Leg de bovenkant van het brood erop en rol het geheel strak in plasticfolie

  3. 3

    Als het brood stevig gerold is kan je er plakken van snijden van circa 3 centimeter per persoon

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter