Broodje Joris & Alain

culinair expert
Alain Caron
Broodje joris en alain
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Zuurdesembrood is het mooiste product volgens bakker Joris van Voorthuizen. Samen met Alain maken ze een verrukkelijk broodje met biologisch zuurdesembrood.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kilo
    zuurdesem brood
  • 1
    grote ui, in ringen gesneden
  • 1 el
    olijfolie
  • 100 g
    rucola
  • 400 g
    witte kool of spitskool, heel dun geschaafd
  • 20 g
    oude kaas, geraspt
  • rasp van een limoen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 4 el
    mayonaise (eventueel Japanse mayonaise)
  • 200 g
    Parmaham
  • zout en peper
  • eventueel: 100 gram truffel, dun geschaafd
  • Verder nodig
    plastic folie
  1. 1

    Fruit de ui in olijfolie. Meng in een kom de ui, rucola, kool, kaas, limoenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten trekken

  2. 2

    Snij het brood in zijn geheel in de lengte door. Beleg de onderkant met Parmaham en eventueel met plakjes truffel. Verdeel de salade hier gelijkmatig overheen in een dikke laag van circa 1 centimeter. Leg de bovenkant van het brood erop en rol het geheel strak in plasticfolie

  3. 3

    Als het brood stevig gerold is kan je er plakken van snijden van circa 3 centimeter per persoon

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!