Broodje Joris & Alain

Zuurdesembrood is het mooiste product volgens bakker Joris van Voorthuizen. Samen met Alain maken ze een verrukkelijk broodje met biologisch zuurdesembrood.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kilo
    zuurdesem brood
  • 1
    grote ui, in ringen gesneden
  • 1 el
    olijfolie
  • 100 g
    rucola
  • 400 g
    witte kool of spitskool, heel dun geschaafd
  • 20 g
    oude kaas, geraspt
  • rasp van een limoen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 4 el
    mayonaise (eventueel Japanse mayonaise)
  • 200 g
    Parmaham
  • zout en peper
  • eventueel: 100 gram truffel, dun geschaafd
  • Verder nodig
    plastic folie
  1. Fruit de ui in olijfolie. Meng in een kom de ui, rucola, kool, kaas, limoenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten trekken

  2. Snij het brood in zijn geheel in de lengte door. Beleg de onderkant met Parmaham en eventueel met plakjes truffel. Verdeel de salade hier gelijkmatig overheen in een dikke laag van circa 1 centimeter. Leg de bovenkant van het brood erop en rol het geheel strak in plasticfolie

  3. Als het brood stevig gerold is kan je er plakken van snijden van circa 3 centimeter per persoon

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.